2024.05.28. 17:48:21 7450 255

Mindenki kedvence, a megunhatatlan házi puding
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Valahányszor megkívánunk egy gyorsan elkészíthető finomságot, amelyet jutalomként vagy egyszerűen nasivágy-csökkentőként ékelnénk be a programunkra, a puding remek megoldásként kínálkozik fel. Most hozunk néhány házi puding receptet, melyek nagy eséllyel válhatnak a kicsik és nagyok közös „még kell!” kategóriájú kedvencévé.

Házi csoki puding Fotó:123rf.hu - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Házi csoki puding Fotó:123rf.hu

Milyen volt az első puding?

A puding története egészen a középkorig nyújtózkodik vissza, mégpedig a gasztronómiai alkotókedvvel (is) gazdagon felvértezett Franciaországba. Itt a „boudin” névre keresztelt sós ízvilágú pudingok leginkább csak a nevükben mutattak hasonlóságot a mai (gyakran méltatlanul) „instant” desszertként emlegetett finomságokkal. Hogy miért? Mivel egyfajta véres hurkához hasonlító ételként látott napvilágot. A XVII. századi tejsodók, melyek ugyancsak puding néven futottak, már jóval közelebb álltak a mai „leszármazottakhoz”. A 19. század közepén elstartolt a pudingpor gyártás, vezető piaca pedig Amerika volt.

Almás-mazsolás rizspuding

A család kedvenc desszertje címre pályázó házi édességhez a következő hozzávalókra lesz szükséged: 10 dkg rizs, 2 kanál vaníliás cukor, 5 dl tej, 10 dkg vaj, 5 drb tojás, 12 dkg cukor, 5 dkg mazsola, néhány szem mandula, 4 nagyobb alma, valamint zsemlemorzsa.

A tejhez add hozzá a vaníliás cukrot és a 10 dkg rizst, majd főzd puhára. Amikor megfőtt a vaníliás-tejes rizs, hagyd kihűlni. Eközben pedig az előkészített cukorral verd habosra a vajat, és egyenként add hozzá a tojások sárgáját a keverékhez és alaposan dolgozd össze. Ha a masszával elkészültél, add hozzá az immár kihűlt rizst, a szeletelt mandulákat, a vékony cikkekre vágott almát, valamint a mazsolát is. A tojásfehérjékből verj kemény habot. Keverj mindent alaposan össze. Készíts elő egy formát, kend ki vajjal, hintsd meg morzsával és a keveréket ebben a formában gőzöld nagyjából egy órán át.

A megunhatatlan csoki puding receptje

A csoki puding hozzávalói a következők: 1 tábla magas kakaótartalmú (60-70 százalékos) étcsoki, fél liter tej, 3 ek étkezési keményítő, 3 ek cukor, 3 ek kakaópor, 1 vaníliarúd. A fél liternyi tejben keverd csomómentesre a keményítőt és a kakaóport, és folyamatos kevergetés közben forrald fel. Gőz fölött olvaszd meg az étcsokoládét, miután megolvadt: öntsd bele a forró tejbe és pár perc alatt forrald össze. Amikor a csoki a tejben tökéletesen elolvadt, helyezd bele a cukrot, végül pedig a vaníliarúd kikapart belsejét is, és öntsd tálakba.

Puding diétázóknak

A diétának sem kell feltétlenül önsanyargatássá formálódnia, sőt. Ezzel a túrópudinggal kellőképpen elviselhetővé válnak a fogyókúra napjai. Ami kelleni fog az elkészítéséhez: 500 g sovány túró, 400 g natúr joghurt, édesítőszer, ízlés szerint választott gyümölcs, 1 csomag zselatin. A túrót törd össze és add hozzá a natúr vagy diétás joghurtot, majd a megtisztított és darabokra vágott gyümölcsöket, valamint az édesítőszert (ez utóbbit akár ki is hagyhatod, ha kellőképpen édesnek érzed a keveréket). 1 dl vízben forrald fel a zselatint és add hozzá a túrós mixtúrához. Egy edényt bélelj ki alufóliával és ebbe helyezd a keveréket, majd tedd be a hűtőszekrénybe. Amikor már úgy látod, hogy kellőképpen megszilárdult, akkor borítsd egy tálcára. Jó étvágyat kívánunk!

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...