2020.02.15. 09:54:56 10214 337

Miért jó, ha minden nap főzöl? – Érvek a mindennapos/gyakori főzés mellett
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Bevallom, engem néha minden erőm elhagy, ha arra gondolok, hogy aznap este, a munkából, oviból hazaérve megint főznöm kell. Mert 1000 és 1 dolgot el tudnék képzelni ehelyett a (sokak szerint igen hálátlan) tevékenység helyett. Pedig milyen jó, hogy minden nap főzhetek! De miért is?

Főzés minden nap - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Főzés minden nap

Mielőtt, kedves háziasszonytársaim, elsüllyednénk a receptek, hozzávalók, ötletelés és az ezekhez szorosan kapcsolódó önsajnálat mélységes mély óceánjában, gondoljuk csak végig, valójában miért is olyan rossz nekünk, ha minden nap a tűzhely mellett kell eltöltenünk néhány röpke órát. Valóban olyan szörnyű ez a feladat, kínszenvedés minden perce? Á, dehogy!

Mindig nézzük az élet jó oldalát!

Ne legyen ez másként a főzéssel sem! Íme, néhány apróság, amiért egyáltalán ne bánd, ha gyakran kell főznöd!

  • Mindig tudod, mit eszel! Hiszen az alapanyagokat Te magad válogatod össze, Te szerzed be!

  • Biztos mindig a Te ízlésednek megfelelően lesz fűszerezve az étel! Persze, ha szerelmes vagy, a só egy kicsit megborulhat!

  • Spórolhatsz! Egyrészt egy-egy főzéshez mindig előre be tudsz vásárolni, akár be is tudsz spájzolni bizonyos alapanyagokból!

  • Nem szennyezed a környezetet! Hiszen minden egyes ebédet a már jól bevált ételtartó dobozban viszed magaddal, nem szaporítva ezzel az amúgy is tetemes műanyag hegyeket!

  • Apropó, spórolás! Míg otthon pár szár forintból elkészíted a másnapi menüt, addig étteremből rendelve nem úszod meg 1500-2000 forint alatt. Sőt!

  • Azért közös programnak sem rossz! Bevonhatod akár a párodat, akár a nagyobb gyerkőcöt is!

Videó forrása: youtube.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Ezeket az illóolajokat használhatod szorongás ellen

A szorongás a világ leggyakrabban tapasztalt mentális zavarai közé sorolható, mely világszerte több száz millió embert érint. Nem titok, hogy a szorongás tünetei már nem csupán a felnőtt korosztály esetében jelentkeznek, hanem a gyermekek és a serdülőkorban lévő fiatalok körében is. Amennyiben az aggodalom, a feszültség, a félelem- és tehetetlenségérzés intenzívvé és túlzottá válik, nagymértékben hat a viselkedésre, a közérzetre, valamint a kognitív képességekre – pl. gondolkodás, figyelem, emlékezés stb. – egyaránt. Szerencsére ma már a szorongás kezelésére számos természetes megoldás közül lehet választani.

A lakberendezés pszichológiája

Az otthon a személyiség egyik legkézzelfoghatóbb és legszembetűnőbb kifejezője. A lakberendezés erőteljes hatást gyakorol a közérzetre, a hangulatunkra, a kreativitásunkra és a motivációinkra egyaránt. Ahogy a dal is mondja: Ezek csak házak, az otthon az valami más. De vajon mitől válik mássá? Mi teszi egyedivé, személyre szabottá? Mi az a többletérték, aminek a jelenlétében azt mondhatjuk: „az enyém”? És milyen szerepet játszik mindebben a lakberendezés?

Ne keverd össze! – 3+1 érzés, ami már/még nem szerelem, vagy soha nem is volt az

Te is beleestél már abba a hibába, hogy annyira szerettél volna már szerelmes lenni, hogy már-már bemesélted magadnak ezt az érzést, és teljesen úgy tűnt, hogy tényleg szerelmes vagy? Aztán persze egy helyzet, egy reakció, egy döntés miatt jött a felismerés: ez nem is szerelem!