2022.07.14. 17:15:00 9313 299

Mi sül ki a kókusz és a joghurt házasságából? Isteni bonbon!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A csokiba forgatott kókusznak maximum a csokiba forgatott túró lehet kihívója, már amennyiben a magyarok ízlésére korlátozódunk. Rúd alak helyett a harapni való kis golyócskák is nagyon gusztusosak. Vedd le a családodat velük a lábáról!

Csokiba mártott kókuszgolyó - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Csokiba mártott kókuszgolyó

Az édes pillanatok nyáron egy kis egzotikus íz kíséretében a legkelendőbbek, na és persze akkor, ha szinte a semmiből teremtődnek elő ezek a guszta kis bonbonok!

Kókuszos bonbon csokibevonattal

Hozzávalók kb. 20 darabhoz:

100 gr kókuszreszelék
150 gr natúr görög joghurt
2 ek. méz
csokoládé a mázhoz

Elkészítés:

A kókuszreszeléket forgassuk bele a görög joghurtba, majd a mézet is hozzáadva gyúrjuk össze a bonbon fő összetevőit. A kezünkkel formázzunk kis golyócskákat a masszából, majd tálcára sorakoztatva a hófehér golyókat, fél órára tegyük be a hűtőszekrénybe.
Ez idő alatt vízgőz fölött olvasszuk meg a kiválasztott fajta csokoládét. (Ízlésünk szerint ez lehet bármilyen tej- vagy étcsokoládé, de a fehér csokoládé is érdekes ízkombinációt eredményezhet.)
A hűtőszekrényből kivett golyókat egyesével fanyársra szúrva forgassuk meg az olvasztott csokoládéban. Amennyiben szeretnénk, szórhatunk a még vissza nem szilárdult csokimáz tetejére aprított diót, mogyorót vagy pisztáciát, de másik féle csokiból is csurgathatunk díszítésként a bonbonjainkra.

Voilá, a csokiréteg megszilárdulása után máris fogyasztható a kókuszos minidesszert!

Ezt az egyszerűségében nagyszerű receptet - “coccolosa”- az egyik legnagyobb olasz főzőportál, a Giallozafferano facebook-oldalán találtam.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Ismered a világ legjelentősebb szimbólumait és azok hátterét?

A szimbólumok társadalmi életünk fontos elemei, amelyek különféle megjelenési formákat ölthetnek magukra a hétköznapi közlekedési jelzésektől az üzleti szférában megjelenő márkaépítő logókig. Találkozhatunk velük a szavak, jelek, alakzatok, színek, karakterek formájában, melyek mindegyike valamilyen elvont fogalom, eszme képviselőjeként, egyfajta vizuális történetmondóként tartható számon. Minden szimbólum mögött lebilincselő háttértörténet lapul. Ismered ezeket?

Mióta ünnepeljük a születésnapokat?

A modern társadalomban teljesen szokványos személyes ünneppé lett születésnapokat a történelem előtti civilizációkban kizárólag a kiváltságosok tarthatták meg. A születésnapi rituálék ugyanis csak az uralkodók és nemesek számára fenntartott eseményekként voltak számon tartva. Eredetileg leginkább az élet körforgására emlékeztető jelentését tartották számon. Több kultúrában pedig a közösség összetartozásának szimbólumaként szerepelt, amikor az egyén – mint a csoport fontos tagja – érdemeit, közösségben betöltött szerepét ugyancsak értékelték. Ezek a visszajelzések idővel a családi és szociális ceremóniák szerves részévé váltak, amikor az ünnepelt pozitív visszajelzéseket kaphatott magáról.

Nagy egymásra találások a filmvásznon! – 4+1 film a romantika jegyében

Hol van már a bohókás április elseje, a kikelet, a mindig vidám húsvéti nyuszi? Elmúltak, elteltek, a tapsifüles pedig elugrált, hogy legyen ideje felkészülni a következő évre. Nekünk pedig maradt a tavasz, a virágillat, a madárcsicsergés, a pillangók a gyomrunkban és persze, a romantikus filmek.