2021.11.21. 11:04:58 5843 229

Mi legyen a sorsod, maradék bébispenót? – Rizsfelfújtba vele!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Bizony, jól olvastátok! Az apró, zöld levelek nagyon jól fogják érezni magunkat egy adag rizsfelfújtban. Mert bizony, nem csak a retro finomság édes változata létezik. Van, aki sósan szereti és így is készíti a rizsfelfújtat. Sonkával, és finom zöldségekkel!

Főtt rizs - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Főtt rizs

Néhány hozzávaló, egy kis keverem-kavarom, és már kész a rizsfelfújt zöldséges változata:

  • 30 dkg rizs (lehet tasakos, de a hagyományosan készített változat is jó)

  • 2 db közepes méretű tojás

  • 2 fej közepes méretű+1 apróra kockázott hagyma

  • 2 db nagyobb répa

  • 3 db piros paprika

  • 20 dkg sonka

  • 15 dkg parmezán

  • 20 dkg mozzarella

  • 1 csomag tömlős sajt (fűszeres változat)

  • 3 dl tej

  • fél kg bébispenót

  • 1 teáskanál só, 1 tesákanál bors, 1 teáskanál csilipehely

  • ízlés szerint pár csepp tabasco szósz

A rizst főzd meg, a hagymákat kockázd fel, majd a sonkával együtt pirítsd meg. A répát pucold meg, és szeld vékony hasábokra, akár csak a paprikát. Minden, eddig fel nem használt hozzávalót keverd össze a rizzsel (kivétel a plusz fej hagymát és a bébispenótot). A keverék felét tedd egy hőálló tálba. Erre mehet az előzőleg megpirított hagyma, majd az azon megfonnyasztott spenót. A egészet takard be a rizses keverék másik felével. 200 ⁰C-on, fél órán át süsd.

Forrás: chefkoch.de

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Süssük magunk a (mindennapi) kenyerünket – Legalább 10 okunk lehet erre

Szokták mondani, hogy a kenyér az élet szimbóluma, a kovász pedig a lelke. Nem meglepő hát, hogy a pandémia alatt többen igyekeztek elsajátítani a házi kenyérsütés csínját-bínját. Legyen szó bár a klasszikus kovászos, az élesztős vagy sütőporos, a teljes kiőrlésű vagy fehér liszttel készített, a világos vagy barna, a ropogós vagy puha változatokról, bizony nem sokan tudnak ellenállni a frissen sült kenyér illatának.

Készítsünk otthon szappant

Ha a szappankészítésre hobbiként tekintünk, akkor többszörösen megtérülő örömben lehet részünk. Hiszen amellett, hogy a színek, illatok, állagok és formák tekintetében valóban csak a képzeletünk szabhat határt, és valahányszor egy-egy újabb változat elkészítésére szánjuk az időnket: éberen, frissen tartjuk a kreativitásunkat. Ráadásul otthon használt termékként megörvendeztethetjük a szeretteinket, pontosan tudván, hogy milyen összetevők lapulnak a szappanainkban. Ha pedig ünnep közeleg, úgy kedveskedhetünk családtagjainkat, barátainkat néhány személyre szabott példánnyal.

Készülj a melegre ezzel a krémes epres-citromos desszerttel

Ebben a receptben nincsenek bonyolult lépések vagy szigorú szabályok. Csak egy adag friss eper, egy kis citrom, egy ma már bárhol megvásárolható olasz krémsajt és egy csipetnyi jókedv kell hozzá! Tehát vedd elő a kedvenc táladat, és készülj fel arra, hogy egy frissítő élményben lesz részed!