2023.06.22. 10:05:00 4990 224

Mi köze a "ciklusnak" az arcbőrhöz? Derítsük ki együtt!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Amennyiben magyar influenszerek találták volna ki a most következő trendet, talán vetésforgónak nevezték volna el, de nem így történt, ezért az unalmasabb körforgás néven illetik. Habár sok olyan praktika terjeng a neten, amit jobb fenntartással kezelni, mert legalábbis csak az időnket rabolják, ezt a bőrápolási gyakorlatot tényleg érdemes részletesebben megismerni.

Arcápolási termékek sorrendbe állítva - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Arcápolási termékek sorrendbe állítva

A „skin cycling” kifejezés azt a bőrápolási rutint takarja, amely a minimalista megközelítésen alapul, és napi szintre bontja, hogy mikor melyik termékkel legyen kezelve az arcbőrünk.
A ciklikus módszer hívei szerint azért jó ezt a fajta ciklikusságot követni, hogy az arcbőrnek elég ideje legyen regenerálódni a különböző hatóanyagú termékek használata között.
Most sok bőrgyógyász élhet a „Jó reggelt, emberek!” felkiáltással, akik a kevesebb jobb elvét próbálták átadni a pácienseiknek, hiszen ebben a bőrápolási trendben valójában semmi újdonság nincs.

Vajon tényleg jobb ez a rutin, mint az, amikor egy sor terméket egymásra rétegezünk?

A mértékletes és gyengédebb bőrápolás azért üdvözölendő, mert minden kétséget kizáróan kevésbé teszi próbára bőrünk sérülékeny rétegeit. Sajnos sokan nem figyelnek (fel) azokra az ajánlásokra, amelyek az óvatosságot igénylő hatóanyagú termékek alkalmazása során lennének szigorúan betartandók!
Ilyen például a retinol tartalmú készítmények használatára közzétett szabályok betartásának mellőzése, de a bőrhámlasztás során (lásd gyakoriság) is lehet szarvashibákat elkövetni.

Hogyan néz ki egy bőrápolási ciklus a minimalista elképzelés szerint?

Az arc szennyeződésektől történő megtisztítása és zsírtalanítása szerintem mindennapos feladatunk, azt én nem venném ki a napi rutinból, de elgondolkodtató az, hogy a többi nélkülözhetetlen arcápolási termék külön napokon – és szigorúan este - legyen csak alkalmazva:

Az ajánlás szerint a legjobbat akkor tesszük a bőrünkkel, ha a ciklust a bőrradírozással kezdjük valamilyen bőrtípusunknak optimális kémiai hámlasztóval, hogy másnap jobban fel tudjanak szívódni a szépségünk fenntartásában segítő hatóanyagok.
Másnap lefekvés előtt tehát jöhet a retinolos arcápoló, amihez a bőrgyógyászok megfelelő éjszakai hidratálót is ajánlanak használni a bőr egészségének érdekében.
A harmadik és negyedik nap estéjén pedig a bőr regenerálódására és pihentetésére helyezik a hangsúlyt. Ilyenkor kerülhetnek elő az egyéb könnyű hidratálószérumok és a hialuronsavas arckrémek is.

A bőrápolás szakértői szerint ezt a módszert úgy másfél hónapig követve sokat tehetünk bőrünk állapotának javításáért, ha most kezdjük el bevezetni a retinolt a bőrápolási rutinunkba. Ezután a hozzászoktató időszak után pedig fokozatosan emelhetjük heti használatának a gyakoriságát. Azonban a retinolt sohasem jó ötlet az év napsütéses hónapjaiban túlzásba vinni, mivel az a fényvédő szerek hatásosságát károsan befolyásolhatja!

Tipp: Akiknek fennálló bőrproblémáik vannak, azok az ezeknek a kezelésére már jól bevált arcápolószereket a reggeli készülődés során próbálják meg ügyesen beilleszteni, ha megtetszett nekik ez a ciklikusságot követő rutin.

Forrás: www.goodhousekeeping.com, mesoestetic.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...