2015.05.06. 12:30:28 9664 347

Mi a legkoszosabb dolog a konyhádban?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Van, aki imád főzni és van, aki csak muszájból teszi, de abban egyetérthetünk, hogy a főzés nem éppen egy „tiszta” tevékenység. Kiborulhatnak dolgok, kifolyhat a húslé, fröcsöghet az olaj stb. stb., egy csomó olyan dolog történhet, ami miatt igazi baktériumparadicsom lehet a konyhánk. De mi a legkoszosabb dolog itt?

Konyharuha - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Konyharuha

Egy tanulmány szerint ez nem más, mint a konyharuha (vagy törlőkendő – ki hogy hívja). Gondolj csak bele, a konyharuhát nemcsak egyszer használod a mosások között, hanem sokszor. Letörlöd vele az asztalt, beletörlöd a kezedet, van, aki a száját is, feltörlöd a kiömlött dolgokat, megfogod az edények fülét vagy éppen kinyitod a befőttes üveget. Vitathatatlan, hogy sokoldalú eszköz, mint ahogy ahhoz sem fér kétség, hogy a sorozatos bevetések után marad rajta ez s az.

A kutatás során videón rögzítették, hogyan főznek az emberek. 123 főt vizsgáltak meg, és elemezték ki a szokásaikat. A videón látható volt, hogy sokszor megérintették a konyharuhát, mielőtt kezet mostak volna, így szépen áttelepítették a húson vagy a gyümölcsön található bacikat. Majd kézmosás után ugyanabba a konyharuhába törölték a kezüket, amibe kézmosás előtt, és ismét hozzáértek valami élelmiszerhez. Láncreakció...

A szakértők azt tanácsolják, hogy naponta cseréljük a konyharuhákat vagy, ha nem főzöl mindennap, legalább a főzések után cseréld ki a rongyokat. A hús levét és a kifröcsögő dolgokat inkább papírtörlővel itasd fel, amit azonnal kidobhatsz, így nem kockáztatsz. Jó megoldás, ha egy kéztörlőt is rendszeresítünk, amibe kézmosás után törölhetjük a kezünket, és nem használjuk semmi másra.

Forrás: goodhousekeeping.com

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...