2021.10.17. 08:22:49 6185 196

Mentsd, ami menthető! – Így adj új értelmet a maradék zabkásának
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Mióta a család legifjabb tagjai is fogyasztják, zabkása nálunk majdnem minden nap készül. Könnyen elkészíthető, könnyen variálható, mert szinte bármilyen idénygyümölccsel, végső esetben pedig akár banánnal is feldobható, joghurttal lazítható. De előfordul, hogy elnagyolom az adagot.

Zabkása - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Zabkása

Ilyenkor jönnek a mindenféle maradékmentő ötletek, mert olyan nincs, hogy ez az isteni finomság a kukában landol!

Mi legyen veled, maradék zabkása?

  • Mennyiségtől függően üss hozzá tojást, szeletelj bele egy kevés banánt, botmixerrel pürésítsd, majd süsd ki, mint a palacsintát. Diétába is tökéletesen beilleszthető, főleg, ha gluténmentes a zabpehely.

  • Némi túróval, esetleg totuval összekeverve, gombócokba gyúrva, (gluténmentes) panírba megforgatva már kész is a (gluténmentes) és extra gyors túrógombóc.

  • Keverj a maradék zabkásához tojást, kevés tejet, vagy annak valamilyen növényi verzióját, édesítsd cukorral, aszalt gyümölcsökkel, édesítővel, szórj bele még aszalványokat, magokat, ízlés szerint étcsokit, simítsd egy hőálló tálba, tetejére is mehet a magokból, aszalványból, csokiból, esetleg pöttyinthetsz rá kevés lekvárt is. Tedd mikróba, és legmagasabb fokozaton (mikrótól függően) süsd meg 5-10 perc alatt.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...