2023.02.27. 17:44:14 7959 337

Mennyei gofrik a konyhából
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A családdal akárhányszor elindultunk nyaralni az első dolog, amit meg kellett keresnünk a strandon, az a gofri árus volt. Enélkül nem létezik nyaralás, mint ahogy a lángos is része az élménynek. Igen ám, de a nyár csak három hónapig tart. Az év többi részében az ember nem jut olyan sűrűn hozzá ehhez a finomsághoz.

Gofri - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Gofri

Amikor viszont odáig jutsz, hogy már gofrival álmodsz, kénytelen vagy elővenni a gépet és előbányászni a szekrény/Internet mélyéről a legjobb gofri recepteket. Én is így jártam. Viszont nem vagyok önző, úgyhogy itt is megosztom a tudományomat. Azóta az év bármelyik szakaszában meglephetem a kislányomat egy isteni gofrival.

Az egyszerűen csak finom gofri

Hozzávalók: 4 ek cukor, 50 dkg liszt, 20 dkg margarin, 5 dl tej, 4 db tojás, 1 cs vaníliás cukor, 1 cs sütőpor, olaj

Elkészítés: A gofri tészta elkészítéséhez nagyobb keverőtálba szitáljuk a lisztet, majd hozzáadjuk a sütőport, az egész tojásokat, a vaníliás cukrot, és alaposan összekeverjük. Majd hozzáadjuk a tejet, az olvasztott margarint, cukrot, majd robotgéppel simára keverjük. Palacsintatészta sűrűségű tésztát készítünk. Miután kikevertük a gofritésztát, fél órát hűtőben pihentetjük. Ezt követően a gofrisütőt felmelegítjük, az olajjal vékonyan kikenjük, és az adagokban beleöntött tésztát szép barnára megsütjük. A kész gofrit lekvárral, nutellával, porcukorral vagy olvasztott csokival kínáljuk.

Gofri kevés cukorral

Hozzávalók: 20 dkg finomliszt, 1 cs vaníliás cukor, 1 ek cukor, 1 cs sütőpor, 2 db tojás, 2 dl tej, 2 ek vaj, 1 csipet só

Elkészítés: A száraz hozzávalókat összekeverjük egy tálban, majd a tojást, a langyos tejet és az olvasztott vajat egy másik tálban felverjük. A liszthez hozzáöntjük, jó sűrű kevergetés mellett, az előzőleg jól felvert tejes keveréket, majd az egészet kikeverjük, hogy kissé folyós masszát kapjunk. Miután a gofrisütőt olajjal kikentük, belemerjük adagonként a gofri masszáját, és megsütjük. A végén ízlés szerint édesítve fogyasztjuk.

Diabetikus gofri

Hozzávalók: 25 dkg teljes kiőrlésű liszt, 30 ml folyékony édesítőszer, 0.5 cs sütőpor, 4 db tojás, 3 ml tej, 1 dl olívaolaj, 1 ek vanília kivonat

Elkészítés: A lisztet és a sütőport egy nagy tálba szitáljuk. Másik edényben a tojássárgákat az olívaolajjal majonéz sűrűségűre keverjük. Hozzáadjuk az édesítőt, vanília kivonatot és a tejet, a liszthez öntjük, és simára keverjük. Felverjük a tojásfehérjéket, óvatosan beledolgozzuk a tésztába. A felmelegített gofrisütőt először vékonyan megkenjük olajjal, és megsütjük a gofrikat. Diabetikus lekvárral nagyon finom.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...