2015.11.12. 11:25:31 51846 262

Melltartó-trükkök, amiket minden nőnek ismernie kell
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A helyes melltartóválasztás, illetve vásárlás is megérne egy misét, de mi most ahhoz szeretnénk tippeket adni, hogy minél többféleképpen és minél tovább használhasd a kedvenc melltartódat.

Melltartó - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Melltartó

1. A pántok variálása

Vannak olyan lapockánál kivágott felsők, amelyekhez nem igazán mutat jól a melltartó pánt... Persze lehet X-pántos melltartót kapni, de az ilyen „extra” dolgok mindig drágábbak, mint a hagyományos melltartók. Egy gémkapoccsal azonban összefoghatod a melltartók pántját hátul, így nem fognak ki kukucskálni a lapockánál kivágott felsők alól sem.

2. A melltartó mosása

Mivel ezek a kelmék egyre drágábbak és drágábbak lesznek, ezért valószínűleg te is szeretnél vigyázni rájuk, hogy sokáig megőrizzék a formájukat. Ha így van, akkor soha ne dobd be őket csak úgy a mosógépbe! Vásárolj inkább egy melltartóvédő labdát vagy hálót, és mosd ebben a fehérneműdet. Így a merevítő és a szivacs is a helyén marad. Ráadásul, egy kicsúszó merevítő a mosógépben is kárt tehet, így mindenképpen előnyös beruházni egy "védőfelszerelésre".

3. Hátul kivágott ruhákhoz készíthetsz pántot házilag!

Divatosak és nagyon szexi megjelenést kölcsönöznek a hátul kivágott ruhák, de valahogy egy melltartó sem passzol hozzájuk... A szilikon melltartó pedig kényelmetlen, nem tart úgy, sőt, ha megizzadsz leesik, szóval nem a legjobb választás. Viszont egy elasztikus pánt segítségével készíthetsz magadnak egy hosszabbítást, amivel levezetheted szinte a derekadig a melltartó hátsó pántját, így nem lesz kiábrándító a megjelenésed, ha megfordulsz – hiszen a hátadon semmi nem fog látszani. Nézd meg videón, hogyan kell ezt elkészíteni:

4. Fektetve szárítsd!

Ha mosás után lógatva szoktad szárítani a melltartódat, akkor változtass ezen a szokásodon. A lógatástól eldeformálódhat a melltartó, és előbb elnyúlhatnak a pántok, ha annál fogva függeszted fel a fehérneműt. Inkább fektesd egy törölközőre vagy a radiátorra, és hagyd úgy megszáradni. Soha ne tedd a szárítógépbe, mivel a túl magas hőmérséklet roncsolhatja az anyagot, illetve el is deformálódhat.

5. Ne tárold össze-vissza!

A melltartókat mindig úgy tárold, hogy a merevítő ne hajoljon el, ne legyen megcsavarva a melltartó közepe se, tehát ne fordítsd egymásba a két kosarat. A legjobb, ha egymásba helyezed a különböző melltartókat, és mindkét kosár legyen szétnyitva.

6. Ha elkezd kijönni a merevítő

Nem kell új melltartót venned, ha egy kis lyuk keletkezett a merevítő végénél, és már látszik a fém vagy műanyag. Ragaszd le egy sebtapasszal a lyukat. Egy darabig tartani fog, aztán helyettesítheted egy újabb tapasszal.

7. Egy tipp utazáshoz

Egy-egy utazás megviselheti a melltartó kollekciónkat, főleg, hogyha kevés hely van pakolni, és még össze is nyomorgatjuk szegényeket. Szerencsére ma már lehet kapni melltartó-táskát, ami megvédi a kényesebb darabokat a deformálódástól.

8. Pánt nélküli ruhához ne hordj pántos melltartót

Még akkor sem, ha az a pánt szilikon pánt... Nagyon nem szép, amikor egy dögös pánt nélküli ruhát elrontanak egy szilikonpánttal. Válassz inkább egy pánt nélküli melltartót, amely belül szilikonbevonattal biztosítja, hogy ne csússzon le.

Forrás: goodhousekeeping.com

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...