2019.03.22. 15:14:52 10418 297

Megvagy a nagytakarítással? – Akkor ezeket vesd be, hogy meg is maradjon a rend!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A nagytakarítás utáni rendet és tisztaságot legalább olyan nehéz megtartani, mint egy-egy fogyókúra után elért, oly régóta vágyott álomsúlyt. De persze, egyik sem lehetetlen, csupán némi akaraterőre, leleményességre, és egy néhány apró trükkre lesz szükségünk!

Takarítás, motiváció - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Takarítás, motiváció

Az álomsúllyal kapcsolatban perpillanat nem nyilatkoznánk, ám a takarítás utáni állapotmegőrzésre vannak ötleteink!

A lényeg: sok kicsi sokra megy!

Ha néhány apróságra odafigyelsz, nem lesz nehéz megtartanod a nehezen elért rendet és tisztaságot!

  • Ha időszűkében vagy, ne egyszerre takaríts sokat, hanem sokszor keveset! Én például nem egyszer csináltam már úgy, hogy egy hétköznap délután kitakarítottam a mellékhelyiséget, másnap a fürdőszobát, harmadnap a konyha is sorra került, aztán beiktattam egy-egy portörlést is. A hét végére, amikor is vendégeket vártunk, már csak a söprés, felmosás maradt hátra. Ja, és az annyira „szeretett” porszívózást is megejtettem még hét közben!

  • Ha nagyon nem bírod magad rávenni még a kisebb, de a nagyobb takarításra, rendrakásra sem, motiváld magad! Állíts össze egy takarítós zenei listát, amire aztán kedvedre rázhatod a (por)rongyot! Nekünk ezek jönnek be! Neked vannak kedvenc takarítós zenéid?

  • Ha már motíváció, miért ne jutalmazhatnád magad egy könyvvel, egy bögre finom kávéval, egy kis csokival, vagy sütivel, ha sikeresen kitakarítottál? Ugye, hogy így nagyobb kedvvel ugrasz neki a rendrakásnak!:-)

  • Használj ki minden percet arra, hogy rendet és tisztaságot varázsolj magad körül! Reklámszünet a kedvenc sorozatod közben? Pakolj ki vagy be a mosogatógépből! Arra vársz, hogy lefőjön a kávé? Ne légy rest közben elpakolni a főzés közben használt fűszereket, esetleg rendet rakni a konyhaasztalon. Ne feledd, a sok apró lépés megkönnyíti majd a dolgod egy nagyobb lélegzetvételű takarításnál.

  • Azt tudtad, hogy egy kiadós takarítás felér egy izzasztó edzéssel! Tiszta otthon, fitt test – üss két legyet egy csapásra!

  • Hívj vendégeket! Ha lehet, minél gyakrabban, hogy így is motiváld magad a takarításra!:-)

Ötlet: brigitte.de

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...