2019.02.10. 11:05:07 11708 289

Porszívózási kisokos – Ezekre ügyelj a hatékonyabb munkavégzés érdekében
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A porszívózás nálunk egyértelműen férfimunka. Még mielőtt bárki is képzeletben nekem ugrana, hogy mégis, milyen háziasszony vagyok én, elmondanám, hogy családunk férfitagjai önként vállalták ezt a nemes feladatot. Az ok egyszerű: ők szeretnek porszívózni, én meg nem.

Porszívózás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Porszívózás

Ez persze nem azt jelenti, hogy én soha nem fogom meg a porszívót, és nem végzem el ezt a (számomra igencsak utált) feladatot. Sőt, jó ideje mintha a fiúk kerülnék is ezt a masinát. No, de mindegy is, a lényeg a lényeg, hogy porszívózni kell, még ha nem is szeretünk. És jól, vagyis inkább hatékonyan porszívózni sem lenne rossz. Ehhez pedig csak néhány apróságra kell odafigyelni.

Készülj elő!

Ez nem azt jelenti, hogy vegyél egy nagy levegőt, és próbáld magad meggyőzni, hogy most már igenis jó lenne felporszívózni. Hanem arról, hogy készítsd elő a terepet. Vagyis pakold el, fel a bútorokat, amik alatt szeretnél összetakarítani. Pakold ki a takarítani kívánt helyiségből a felesleges holmikat, hogy nehogy útját állják az alapos takarításnak!

Nem mindegy a sorrend!

Jó, ha még porszívózás előtt nekiugrasz a portörlésnek, méghozzá úgy, hogy fentről lefelé haladsz! Vagyis először a magasabban lévő polcokat takarítsd, aztán mehetsz egyre lejjebb!

Legyen rendszeres!

Talán az egyik legnehezebben betartható, de legfontosabb „szabály”, ha porszívózásról van szó: a rendszeresség!

Csak óvatosan!

Mindig vedd figyelembe, hogy milyen felületen porszívózol, és ennek megfelelően állítsd be a porszívófej keféjét! Ügyelj a kényesebb felületekre, amiket könnyen felkarcolhat egy rosszul beállított fej!

Fontos a rendszeres ürítés!

Ügyelj rá, hogy rendszeresen ürítsd, esetleg cseréld a porzsákot! Így javíthatsz a porszívó szívóerején, teljesítményén is.

Ügyelj a kábel hosszára!

Ha lehet, teljesen húzd ki munka közben a gépből a kábelt (már ha olyan porszívód van, aminek „feltekerhető” kábele van a gépen belül). Így elkerülheted, hogy a bent rekedt kábel esetleg felmelegedjen, illetve munka közben nem a kábel hosszának folyamatos állítgatásával kell foglalkoznod.

Csak nyugodtan!

A porszívózás, vagyis az alapos porszívózás nem villámfeladat! Ha már nekiállsz a „melónak”, légy alapos, és ne siesd el a dolgokat! Csak szépen, lassan!

Figyelj a teljesítményre is!

A legtöbb porszívón manapság már állítható a szívás erőssége is, úgyhogy mindenképpen használd is ezt a lehetőséget, a takarítani kívánt felületnek megfelelően!

Legyen friss a levegő!

Ha lehet, legyen nyitva az ablak a „művelet” alatt, de legalább után. És ha szeretnéd, hogy jó illat lengje be a lakást porszívózás után, itt találsz néhány tippet ehhez!

Ötlet: haushaltstipps.net

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...