2021.03.23. 13:00:00 9415 279

Mártogassunk: A zöldségkrém karfiolból és répából készítve is isteni!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Barátnőm ősszel a befőttek mellé igazán különleges ötlettel állt elő, répakrémet is eltett. A bébiétel állagához hasonlító krémet aztán olívaolajjal bőven meglocsolva fogyasztják. Innen jött az ötlet, hogy a céklán és a babon kívül is használjak más zöldségeket a vega szendvicskrémjeimhez.

Rózsáira szedett karfiol - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Rózsáira szedett karfiol

A karfiolt szeretjük, bár én rántva szeretem a legjobban, ritkán állok neki a panírozás miatt. Másik kedvencünket, azaz a kurkumával megbolondított karfiollevest a fincsi répakrémmel keresztezve egy érdekes és többféle fűszerezéssel is elkészíthető mártogatós kerekedik ki.

A karfiolos mártogatóshoz:

  • 180 g karfiol

  • 1 sárgarépa

  • 100 g napraforgómag

  • 1 gerezd fokhagyma

  • 1 tk. ecet vagy citromlé

  • fél tk. kurkuma

  • 2 csapott tk. őrölt pirospaprika

  • 1 tk. mustár

  • 1 csipet Cayenne-bors

  • só, bors

Elkészítés:

Kezdő lépésként áztassuk be a napraforgómagokat annyi meleg vízbe, amennyi ellepi azokat. Ezután tisztítsuk meg és daraboljuk fel a sárgarépát és a karfiolt nagyjából egyforma darabokra. Főzzük a zöldséget puhára enyhén sós vízben. Miután leöntöttük a napraforgóról és a zöldségekről a vizet, hagyjuk kicsit hűlni az utóbbit. Csak, miután kellően kihűlt turmixoljuk össze a hozzávalókat egy botmixer segítségével. Ezután a fent felsorolt hozzávalókat felhasználva ízlés szerint ízesítsük meg a zöldségkrémet.

A mártogatni való kenyércsipszhez:

  • másnapos bagett vagy kenyér

  • 5 ek. olívaolaj

  • 2 tk. szárított zöldfűszer

Elkészítés:

Melegítsük elő̋ a sütőt 180 fokra, hagyományos alul-felül sütést használjunk. Vágjuk fel a pékárut vékonyabb szeletekre. Keverjünk ki az olajjal és a fűszerekkel egy keveréket, amellyel megkenve ízesíthetők a kenyérszeletek. Egy sütőpapírral bélelt tepsiben tegyük az ecsettel megkent kenyereket a sütőbe, és kb. 4-5 perc alatt süssük ropogósra, míg aranybarna színt nem kapnak.

Tippünk: A karfiolos mártogatóst rákenhetjük kenyérpirítóban elkészített pirítósra is, ez esetben fűszerezzük a zöldségkrémet kicsit bátrabban.

Forrás: www.activebeauty.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Süssük magunk a (mindennapi) kenyerünket – Legalább 10 okunk lehet erre

Szokták mondani, hogy a kenyér az élet szimbóluma, a kovász pedig a lelke. Nem meglepő hát, hogy a pandémia alatt többen igyekeztek elsajátítani a házi kenyérsütés csínját-bínját. Legyen szó bár a klasszikus kovászos, az élesztős vagy sütőporos, a teljes kiőrlésű vagy fehér liszttel készített, a világos vagy barna, a ropogós vagy puha változatokról, bizony nem sokan tudnak ellenállni a frissen sült kenyér illatának.

Készítsünk otthon szappant

Ha a szappankészítésre hobbiként tekintünk, akkor többszörösen megtérülő örömben lehet részünk. Hiszen amellett, hogy a színek, illatok, állagok és formák tekintetében valóban csak a képzeletünk szabhat határt, és valahányszor egy-egy újabb változat elkészítésére szánjuk az időnket: éberen, frissen tartjuk a kreativitásunkat. Ráadásul otthon használt termékként megörvendeztethetjük a szeretteinket, pontosan tudván, hogy milyen összetevők lapulnak a szappanainkban. Ha pedig ünnep közeleg, úgy kedveskedhetünk családtagjainkat, barátainkat néhány személyre szabott példánnyal.

Készülj a melegre ezzel a krémes epres-citromos desszerttel

Ebben a receptben nincsenek bonyolult lépések vagy szigorú szabályok. Csak egy adag friss eper, egy kis citrom, egy ma már bárhol megvásárolható olasz krémsajt és egy csipetnyi jókedv kell hozzá! Tehát vedd elő a kedvenc táladat, és készülj fel arra, hogy egy frissítő élményben lesz részed!