2022.01.09. 17:55:37 10529 351

Máriatövis- A máj tökéletes méregtelenítője!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az ünnepek után nem csoda, ha úgy érezzük szükségünk van egy kiadós méregtelenítő kúrára. A sok nehéz étel, az alkohol és a számos sütemény elfogyasztása, nem tartozik kifejezetten az egészséges táplálkozás szemléletébe. Azonban a máriatövist nem véletlenül hívják a méregtelenítés bajnokának, hiszen valóban nagy segítséget jelenthet a májnak.

Máriatövis - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Máriatövis

Története

Ezt a nyár végére dús és tüskés nyalábbá terebélyesedő bokrot először kiszárítva tüzelőanyagként használták fel az emberek, majd később, amikor felismerték jótékony hatását a szervezetre, gyógynövényként kezdték alkalmazni. A legenda szerint, Mária az egyiptomi menekülés közben, mikor megállt a Kisjézust szoptatni, az anyatejéből rákerült egy csepp a máriatövis leveleire, és mivel Mária teje csodatévő erővel rendelkezett ezért az összes ilyen fajtájú virág tejfehér csíkokkal nőtt a világon. Már az ókorban is használták, sőt a bencések hamar felismerték, hogy különösen tanácsos a máriatövis használata mérgezések esetén, ugyanis a gyógyító hatása meglepően eredményesnek bizonyult. Azóta eltelt jó pár év, és manapság leginkább a májbetegségek gyógyhatású szereként alkalmazzák.

Hatása a szervezetre

Mivel már elég régóta használják a máriatövist, mint természetes gyógymódot, ezért sokan azt állítják, hogy sokkal egészségesebbek tőle. A máriatövissel erősíthetjük a májunkat és megvédhetjük a toxinok káros hatásaitól. Kifejezetten tanácsos az alkalmazása krónikus-gyulladásos májbetegségek esetén (pl. hepatitis), és a zsírmáj gyógyítására is. Továbbá a máriatövis megnyugtatja és nedvesíti a nyálkahártyát, valamint a vesének, a húgyhólyagnak és a bőrgyulladásoknak is hatásos megmentője. Bár ellenjavallatai nem ismertek, azonban a terhes és szoptató kismamák lehetőleg ne használják!

Hatóanyaga – a silymarin

A máriatövis jótékony hatásaiért a flavonoid komplex, azaz a silymarin felelős. A silymarin a növény termésében található, és ez az anyag rendkívül magas antioxidáns tartalommal rendelkezik, amely elképesztően erősen veszi fel a versenyt a szervezetben létrejövő destruktív oxidációs folyamatokkal szemben. Mit is jelent ez pontosan? A máj, a folyamatos káros hatásoknak kitéve kevésbé tudja ellátni a megfelelő méregtelenítő feladatát. A máriatövis azonban megakadályozza a káros szabad gyökök rongáló hatását, és segíti a máj funkciójának működését az egészséges mederbe terelni.

Tipp: A tökéletes méregtelenítés érdekében, a máriatövis mellé igyál meg naponta egy citrom levét 2 dl vízzel hígítva. A hatás nem marad el!

Forrás: hazipatika.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...