2021.11.02. 11:30:00 7503 254

Maradj gerinces: Íme a 3 legjobb sportszer a törzs izmainak otthoni edzésére
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A klasszikus saját testsúlyos gyakorlatok végzése nem az egyetlen módja annak, hogy formába lendítsd a testedet. Akár ki akarod egészíteni a hasizmaid edzését, akár magasabb szintre emelnéd az edzéseidet, tudjuk, mire van szükséged a gerinc- és hasizom erősítő tornához. Ismerj meg három kihagyhatatlan eszközt a tökéletes otthoni edzéshez!

Kettlebell - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Kettlebell

Ha a pandémia alatt már kialakítottál egy kis zugot az otthoni testmozgáshoz, nyert ügyed lesz most télen is, hiszen a szabadtéri sportokat valahogy helyettesíteni illenék. Elő a matraccal és a beltéri tornacipővel! De hogy a kezed se maradjon üresen, érdemes az alább bemutatott eszközök közül legalább kettőre beruházni: Így a(z ülőmunka részeként elmacskásodott) törzsizmok is biztosan jól meg lesznek dolgoztatva!

Medicinlabda

A sokoldalú medicinlabdákra sokan nem szívesen emlékeznek vissza, pedig nem hiába alapvető kellékeik a CrossFit és a Bootcamp óráknak. Otthon is nagy hasznát vehetjük egy megfelelő súlyúnak, mivel nagyon könnyen alkalmazhatók az alapvető mozdulatokból álló gyakorlatoknál, nem is muszáj dobálnunk ezeket.

Kezdőtől a haladó szintű edzésekhez ugyancsak megfelelő a medicinlabda, csak az optimális súlyú kivitelt kell kiválasztanunk hozzá. Tökéletesen alkalmazhatók a különböző hasizom gyakorlatok - felülés - vagy plank közben, de a medicinlabdákat álló helyzetben is használhatod pl. tartsd a mellkasodhoz, miközben kitöréseket hajtasz végre vagy nehezítheted vele a guggolást is.

Súlyozott hullahopp karika

Még az udvaron hajtott, korabeli színes műanyag karikákra? Némelyikben apró kis golyók is voltak, hogy zörögjön menet közben. A súlyozott hullahopp alapkoncepciója ugyanaz, azaz próbáljuk meg megpörgetni a karikát a derekunkon. Hogy ez nem is olyan egyszerű, mint amilyennek látszik? Segítségkép a kondicionáló edzéseken használandó karikák súlyozottak, ezáltal könnyebben tarthatók mozgásban, mindazonáltal jobban átmozgatják a hasizmokat.

A súlyozott hullahopp karikák különböző súlyokban érhetők el. Először kezdjük a legkönnyebb verzióval, és igény szerint emeljük az eszköz súlyát az alakformáláshoz. A nehezített karikákon kívül kapható olyan kivitel, aminek a belső íve hullámosan van kialakítva, amely mintegy masszázs feladatot is ellát a használata közben.

Kettlebellek

A harang formának köszönhetően a kettlebell súlya egyenetlenül oszlik el, ami nagyszerű hír a törzs izmainak, mert akármilyen mozdulatot is végzünk, keményen meg fognak általa dolgozni.

Használatukat éppen ezért kezdőknek önállóan nem annyira ajánlják (Sérülhet a hát alsó szakasza a nem megfelelően kivitelezett gyakorlatok révén!), azonban, ha van már gyakorlatunk az eszközzel, akkor közép- és haladó szintű edzésekhez kifejezetten alkalmas.

A kettlebellek többféle súlyban kaphatók, amit az edzések során a lendítő mozdulatoknál tudunk leginkább kihasználni.Ugyancsak remek kísérője lehet a kettlebell a mély guggolásnak, ha egyensúlyozásra használjuk, mert segít megőrizni a természetes gerincvonalat, így mélységet adhatunk a guggolásnak. A kettlebellek fogantyújuknak hála hagyományos súlyzóként is használhatók, így tényleg egy nagyon sokoldalúan a felhasználásuk, és teljes testet átmozgató edzés végezhető velük.

Forrás: www.chatelaine.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...