2021.11.02. 11:30:00 7505 254

Maradj gerinces: Íme a 3 legjobb sportszer a törzs izmainak otthoni edzésére
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A klasszikus saját testsúlyos gyakorlatok végzése nem az egyetlen módja annak, hogy formába lendítsd a testedet. Akár ki akarod egészíteni a hasizmaid edzését, akár magasabb szintre emelnéd az edzéseidet, tudjuk, mire van szükséged a gerinc- és hasizom erősítő tornához. Ismerj meg három kihagyhatatlan eszközt a tökéletes otthoni edzéshez!

Kettlebell - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Kettlebell

Ha a pandémia alatt már kialakítottál egy kis zugot az otthoni testmozgáshoz, nyert ügyed lesz most télen is, hiszen a szabadtéri sportokat valahogy helyettesíteni illenék. Elő a matraccal és a beltéri tornacipővel! De hogy a kezed se maradjon üresen, érdemes az alább bemutatott eszközök közül legalább kettőre beruházni: Így a(z ülőmunka részeként elmacskásodott) törzsizmok is biztosan jól meg lesznek dolgoztatva!

Medicinlabda

A sokoldalú medicinlabdákra sokan nem szívesen emlékeznek vissza, pedig nem hiába alapvető kellékeik a CrossFit és a Bootcamp óráknak. Otthon is nagy hasznát vehetjük egy megfelelő súlyúnak, mivel nagyon könnyen alkalmazhatók az alapvető mozdulatokból álló gyakorlatoknál, nem is muszáj dobálnunk ezeket.

Kezdőtől a haladó szintű edzésekhez ugyancsak megfelelő a medicinlabda, csak az optimális súlyú kivitelt kell kiválasztanunk hozzá. Tökéletesen alkalmazhatók a különböző hasizom gyakorlatok - felülés - vagy plank közben, de a medicinlabdákat álló helyzetben is használhatod pl. tartsd a mellkasodhoz, miközben kitöréseket hajtasz végre vagy nehezítheted vele a guggolást is.

Súlyozott hullahopp karika

Még az udvaron hajtott, korabeli színes műanyag karikákra? Némelyikben apró kis golyók is voltak, hogy zörögjön menet közben. A súlyozott hullahopp alapkoncepciója ugyanaz, azaz próbáljuk meg megpörgetni a karikát a derekunkon. Hogy ez nem is olyan egyszerű, mint amilyennek látszik? Segítségkép a kondicionáló edzéseken használandó karikák súlyozottak, ezáltal könnyebben tarthatók mozgásban, mindazonáltal jobban átmozgatják a hasizmokat.

A súlyozott hullahopp karikák különböző súlyokban érhetők el. Először kezdjük a legkönnyebb verzióval, és igény szerint emeljük az eszköz súlyát az alakformáláshoz. A nehezített karikákon kívül kapható olyan kivitel, aminek a belső íve hullámosan van kialakítva, amely mintegy masszázs feladatot is ellát a használata közben.

Kettlebellek

A harang formának köszönhetően a kettlebell súlya egyenetlenül oszlik el, ami nagyszerű hír a törzs izmainak, mert akármilyen mozdulatot is végzünk, keményen meg fognak általa dolgozni.

Használatukat éppen ezért kezdőknek önállóan nem annyira ajánlják (Sérülhet a hát alsó szakasza a nem megfelelően kivitelezett gyakorlatok révén!), azonban, ha van már gyakorlatunk az eszközzel, akkor közép- és haladó szintű edzésekhez kifejezetten alkalmas.

A kettlebellek többféle súlyban kaphatók, amit az edzések során a lendítő mozdulatoknál tudunk leginkább kihasználni.Ugyancsak remek kísérője lehet a kettlebell a mély guggolásnak, ha egyensúlyozásra használjuk, mert segít megőrizni a természetes gerincvonalat, így mélységet adhatunk a guggolásnak. A kettlebellek fogantyújuknak hála hagyományos súlyzóként is használhatók, így tényleg egy nagyon sokoldalúan a felhasználásuk, és teljes testet átmozgató edzés végezhető velük.

Forrás: www.chatelaine.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

A férfiak vagy nők barátsága tart tovább?

Fordíthatjuk tekintetünket a világ bármely részére, mindenhol meggyőződhetünk „az ember társas lény” örökigazságáról. Egymagában a teremtés koronájaként méltatott emberi lény gyenge, örökös célpontja a veszélynek, fenyegetettségnek. Ezért emberi kapcsolatok és együttműködések bázisára épülő társadalmat rendezett maga köré, melyben megosztotta a tevékenységeket, szorosabbra fűzte az ember-ember köteléket. Mindeközben észlelte, hogy bizonyos kapcsolattípusokért érdemes többet munkálkodni, azok minőségét folyamatosan növelni – leginkább a család, a rokonság, a partnerkapcsolat és a barátság tartozik ezek közé. Ez utóbbi kapcsolattípus kapcsán kérdésként merülhet fel, hogy vajon melyik nem képviselői képesek és készek hosszabb távú barátságok kialakítására és fenntartására?

Befejeztem, nem fejeztem? Tudj meg többet a Zeigarnik-hatásról

Ma milyen eddig még befejezetlenül várakozó teendők jutnak eszedbe? Ezzel szemben pedig hányszor fordul elő az, hogy olyan feladataidra gondolsz, amelyeknek a végére már sikerült pontot tenned? Mennyire érzel leküzdhetetlen késztetést arra, hogy tovább nézz egy függőben hagyott cselekményű sorozatot? Mindezek a kérdések szorosan összefüggnek a Zeigarnik-effektus néven futó jelenséggel. Hogy miről is van szó? Erre a kérdésre az alábbiakban keressük a választ.

Süssük magunk a (mindennapi) kenyerünket – Legalább 10 okunk lehet erre

Szokták mondani, hogy a kenyér az élet szimbóluma, a kovász pedig a lelke. Nem meglepő hát, hogy a pandémia alatt többen igyekeztek elsajátítani a házi kenyérsütés csínját-bínját. Legyen szó bár a klasszikus kovászos, az élesztős vagy sütőporos, a teljes kiőrlésű vagy fehér liszttel készített, a világos vagy barna, a ropogós vagy puha változatokról, bizony nem sokan tudnak ellenállni a frissen sült kenyér illatának.