2018.12.28. 16:07:33 11617 333

Maradék bejgli? – Hasznosítsd újra!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Miről másról is szólhatna a január eleji időszak a konyhában, mint az ünnepről megmaradt maradékok újrahasznosításáról! Ha például bejgliből sikerült a kelleténél egy kicsit, vagy éppen sokkal többet sütnöd vagy vásárolnod, de elfogyasztani már nem fogja senki, akkor gyerünk, készíts belőle finom desszertet!

Bejgli - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Bejgli

Ha még nincs bejglimérgezésed, akkor íme, két egyszerű, de nagyszerű recept ahhoz, hogyan is hasznosítsd újra ezt a finom karácsonyi desszertet!

A legegyszerűbb!

Szereted a mákos és/vagy diós gubát? Akkor vágd fel a maradék bejgliket apró darabokra, áztasd vaníliás tejbe, majd halmozd az egészet egy jénaiba, és már kész is!:-) Ha nem bírsz betelni a dióval, mákkal, szórhatsz azt is egy-egy „ázott” réteg közé pluszban!

Még mindig az egyszerűségé a terep!

Ehhez a finomsághoz nem kell más, mint egy csomag pudingpor, fél liter tej, ízlés szerint gyümölcs (banán, narancs, mandarin, alma, vagy ami akad otthon) vagy aszalt gyümölcs, és persze maradék bejgli. A pudingot főzd meg ízlés szerinti mennyiségű cukorral, a sütimaradékot szeld apróbb darabokra, a gyümölcsöket pedig hámozd, karikázd/kockázd fel! Most vegyél elő egy nagyobb tálat, és kezdd el rétegezni az hozzávalókat: egy réteg bejgli, rá egy kis puding, majd a gyümölcs, aztán megint bejgli, puding, gyümölcs és így tovább! Tedd pár órára hűtőbe, hogy a bejglit bepuhítsa a fincsi puding, aztán jöhet is a tálalás!

Ötlet: life.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...