2020.05.10. 16:25:35 10229 322

Májusi cseresznye aranyat ér! – De még mennyire!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Azt hiszem, a fent írt, kicsit átalakított mondás maximálisan megállja a helyét! Mert nem csak a májusi eső, hanem a májusban, az első gyümölcsök között feltűnő cseresznye is sokszor aranyat ér. Akár magában, akár receptben!

Cseresznye - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Cseresznye

Boldog „cseresznyefa-tulajdonosok” révén idén mi is szeretnénk valami különlegesen, vagy éppen egészen egyszerűt készíteni ebből a tavaszi finomságból.

Egy egyszerű smoothie jöhet?

Naná, túl sok hozzávaló sem kell hozzá! Ha 2 főre készítenéd, 20 dkg cseresznyét számolj, amihez végy 2 löttyintés tejet, 30 dkg joghurtot és körülbelül 2 evőkanálnyi mézet, vagy bármilyen édesítőt. De utóbbi el is hagyható, ha a cseresznye elég édes! Pürésítsd össze az egészet, öntsd poharakba, mehet bele egy-egy szívószál is és egészségetekre!

Forrás: chefkoch.de

Kicsit bonyolultabb, de télre is jut belőle!

Készítsünk egy szuper mandulás cseresznyekompótot! Ehhez a hozzávalók:

  • 2,5 kg kimagozott cseresznye

  • 4 evőkanál mandula aroma

  • 2 kg cukor

  • 1 evőkanál citromlé

A cseresznyét a cukorral keverjük össze, majd kezdjük el melegíteni, és várjuk meg, míg a gyümölcs levet ereszt. Főzzük, amíg a lé el nem kezd sűrűsödni, majd ezután adjuk hozzá a mandulaaromát és a citromlevet. Még körülbelül negyed óráig főzzük, majd tegyük üvegekbe a szokások módon.

Forrás: chefkoch.de

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...