2021.03.01. 17:45:44 9394 292

Magas a koleszterinszinted? – Íme 4 étel, ami csökkentheti!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Manapság már minden harmadik embernek magas a koleszterinszintje. Azonban a koleszterinszint csökkentése viszonylag könnyen orvosolható egy jó étrenddel. Kifejezetten ajánlott ebben az esetben a zöldségek, gyümölcsök, magvak és halak fogyasztása. Mutatjuk mely ételeket részesítsd előnyben, ha csökkenteni szeretnéd a koleszterinszinted.

Paradicsom - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Paradicsom

A magas koleszterin szintért sok esetben okolható az egészségtelen életmód. A megelőzéshez és a szövődmények elkerülése érdekében elengedhetetlen, hogy figyeljünk étkezési szokásainkra, hiszen a magas koleszterinszint érrendszeri problémát okozhat, amely idővel további betegségek kialakulásához vezethet.

Tonhal

Tengeri hal lévén több vitamint és ásványi anyagot tartalmaz, mint édesvízi társai. Tökéletes B12-vitamin és telített zsírsav forrás (Omega-3 és Omega-6). A tonhal nemcsak a koleszterinszintünket tarthatja normál szinten, hanem csökkentheti a szív- és érrendszeri megbetegedések kialakulásának kockázatát. Ajánlott heti rendszerességgel fogyasztani és az immunrendszerünk hálás lesz érte.

Paradicsom

A liverpooli John Moores University kutatói szerint a rendszeres paradicsom fogyasztása csökkentheti a koleszterinszintet. A kutatásban 21 páciens vett részt és három héten keresztül paradicsomból készült ételeket fogyasztottak. A vizsgálat végén 17 %-kal csökkent a koleszterinszintjük az alanyoknak. A csökkenést a paradicsomban található likopin okozza, amit akkor tudunk a legjobban felhasználni belőle, ha a paradicsomot megfőzzük.

Hüvelyesek

Hüvelyes zöldségeket - a lencsét, a babot és a borsféléket- érdemes lenne rendszeresen fogyasztanunk. Ugyanis napi egy adag elfogyasztása legalább 5%-kal csökkentheti a koleszterinszintünket. Továbbá az sem elhanyagolható szempont, hogy a tonhalhoz hasonlóan a hüvelyes zöldségek is óvják az érrendszerünket.

Alma

A felsorolásból nem hiányozhat ez a nagyszerű gyümölcs. A magas rost és vitamin tartalma mellett az alma az egyik legjobb pektin forrás. A pektin segít az emésztésünk egészséges működésében és a koleszterin csökkentésében. Az almának nemcsak a pektin tartalma van ennyire jó hatással a szervezetünkre, hanem a polifenol tartalma is segíti az erek egészségének megőrzését. Napi egy alma fogyasztása mindenképp javasolt és nem csak a magas koleszterinszintben szenvedőknek.

Forrás: unipatika.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Még a széltől is óvnád? – Ne tedd, mert sokat árthatsz neki!

Az, hogy mindig mindentől meg akarjuk védeni a gyerekünket, gyakran az őszinte szeretet és gondoskodás jele. Azonban ha túlságosan óvjuk őket, az akadályozhatja a fejlődésüket és az önállóságukat. A kihívásokkal és nehézségekkel való szembenézés, vagyis a szembenézésre való megtanítás is a nevelői feladatok része.

Hamarosan kezdődik a parlagfűszezon

A parlagfű pollenkoncentrációja várhatóan július utolsó hétvégéjén több helyen is elérheti a tüneteket okozó szintet, az allergiás tünetek erősségének mérséklése érdekében a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) azt javasolja a parlagfű virágporára érzékenyeknek, hogy mielőbb kezdjék meg a gyógyszeres kezelést vagy keressék fel kezelőorvosukat a megfelelő gyógyszeres kezelés beállítása érdekében.

Lassan járj, tovább élsz! - A lassítás művészete

Hurry sickness (“sietés betegség”). Ez az angol kifejezés a sietést mint modernkori „betegséget” állítja elénk, noha nem tartozik a szorosan vett tényleges egészségügyi vagy mentális rendellenességek körébe. Mindennek ellenére nem hagyható figyelmen kívül, hiszen a „rohannom kell” üzemmód folyamatossá válása jelentős mértékben átrendezheti és átminősítheti az élet számos területét. Továbbá nem mentes a feszültségtől és aggodalomtól sem, így nagy a lehetősége annak, hogy nem tudjuk kihozni a legjobbat a pillanatokból. Hogyan változtathatunk ezen?