2022.04.28. 12:10:00 6922 272

Lélektisztítás gyógynövényekkel? Van ilyen!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A gyógynövények varázslatos világa évezredek óta nyűgözi le és tartja izgalomban az emberiséget. Rég elfeledettnek hitt tudás kerül elő újra és újra, amelyekkel testi jólétünk mellett lelkünk egészsége is megőrizhető.

Bazsalikom - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Bazsalikom

Ha korábban azt hitted, hogy a gyógy- és a fűszernövények tudománya megáll a testi problémák enyhítésének segítésében, most elkezdhetsz más szemmel nézni a herbáriumok kedvelt kincseire. Lássuk, mi mire való még!

Bazsalikom

A béke növényének tartják, mert jelenlétével segíthet az emberi kapcsolatokat erősíteni. A lelki megtisztulást is a bazsalikomnak tulajdonítják.

Citromfű

A test fájdalmainak csillapítása mellett szintén gyakran használják a depressziós vagy szorongó lelkületű személyek tüneteinek enyhítésére. A citromfüvet hálószobánkban érdemes tartani.

Csalán

Bejárati ajtónk környékére ültetve a csalánnak tulajdonított erő képes lehet megvédeni házunk népét a külső ártalmak ellen. A fájdalmas csípéséről ismert növény segíthet a meghitt hangulatba kerülésben is.

Gyermekláncfű

A köznyelven csak pitypangként emlegetett sárga virágú növénnyel lelki erőnket és kitartásunkat tudjuk növelni.

Körömvirág

Lelki bajaink enyhítőjeként érdemes asztalunkon tartani egy-két cseréppel az élénk színű virágból, mivel nyugalmat hozhat számunkra ez a gyógynövény.

Rozmaring

A szeretet és a pozitivitás erősítése mellett a stresszt is segíthet csökkenteni. Ehhez csupán egy kis csokor szárított rozmaringot kell az ablakunkba akasztani.

Forrás: www.bien.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Ledönthető-e az előítélet masszív fala?

Az egykori kémikus és egyetemi tanár, Fabinyi Rudolf, az 1930-as évek elején úgy fogalmazott, hogy a hiedelmek egész tömege úgy üli meg a közvéleményt, akárcsak a lidércnyomás, melyek között kimagasló helyen szerepel az előítélet. Bár Fabinyi ekkor leginkább a pszichiátriai betegségekben érintettekkel szemben állított beskatulyázásokat helyezte előtérbe, elmondható, hogy ez számos területre kiterjeszthető. Milyen (ős)forrásból eredeztethető ez a nem tapasztalatokra, hanem feltételezésekre alapozott megállapítás? Vajon ledönthetőek ezek a vaskos sztereotípia-falak?

Mérgező emberek a környezetünkben - Jelek és lehetséges megoldások

Bizonyos értelemben mindannyian rendelkezünk egy kisebb, esetenként nagyobbra nyúlt, láthatatlan tüskével, mellyel néha akarva, ám legtöbbször mégiscsak akaratlanul „megmérgezünk” másokat. Megbántjuk a szeretteinket, a barátainkat, a környezetünkben élő embereket. Egy meggondolatlanul elejtett szó, mely kígyóméregként fröccsen a másik emberre, egy figyelmetlenség, egy óvatlanul megtett lépés, vagy egy elsietett döntés mind toxikus eredményeket szülhet. De kik azok, akik a mérgezés külön csoportjába sorolhatók? Miről ismerhetjük fel ezeket a viselkedésformákat, illetve mivel gyógyíthatjuk meg a „méregbe borult” helyzeteket?

Tanulható-e az optimizmus?

Lionel Tiger amerikai antropológus, az optimizmust az evolúció során kialakult, az emberek egyik legmeghatározóbb funkciójaként értelmezte. Azt figyelembe véve, hogy az optimizmus a jövőről való gondolkodást hordozza magában - mely az elmúlással való szembesülést is tartalmazza -, tulajdonképpen a félelem ellensúlyozójaként is jellemezhető. Annak ellenére, hogy az előbbi megfigyeléssel nem mindenki ért egyet, tagadhatatlan, hogy az optimizmus az egészségre is erőteljes hatást gyakorol. De vajon tanulható az optimizmus?