2020.10.23. 18:10:25 11667 273

Legyen neked is avokádó fád, magról!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Szereted az avokádót, mert finom és egészséges? Szeretnéd azért is szeretni, mert szép dísze a lakásodnak és tisztítja a levegőt? Akkor nincs más dolgod, mint az elfogyasztott gyümölcs magjáról gondoskodni!

Avokádó - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Avokádó

Bár nem helyi termék, ezért sokan ódzkodnak a fogyasztásától, mégis, ha szeretjük, fogyasszuk, mert nagyon egészséges! Rengeteg hasznos anyagot tartalmaz, többek között segíti az E-vitamin felszívódását, telítetlen zsírsavakat tartalmaz és tagadhatatlanul feldobja a salátát. Remek mártogatóst csinálhatsz belőle és ha nem elég érett, akkor sem kell türelmesnek lenned.Ha a termést már megetted, ne dobd ki a magját! Gyökereztess, ültess és ha már most elkezded, a mini fa akár karácsonyi ajándéknak is szuper lesz!

Első lépésként tisztítsd meg a vékony barna maghéjtól a mag csúcsosabb végét. Majd szúrj a mag oldalába 4 fogpiszkálót, egymással szemben elhelyezve. Állítsd üvegpohárba úgy, hogy a golyó meghámozott, csúcsosabb fele álljon felfelé, a lapos fele pedig a pohár alja felé nézzen, de ne érjen le az aljára. Tölts hozzá annyi vizet, hogy félig lepje el a magot. Az edénykét tedd világos helyre a szobában és rendszeresen pótold az elpárolgott, felszívott folyadékot. Néhány hét alatt gyökeret ereszt és már mehet is cserépbe.

Ültetéskor gazdag tápanyagtartalmú, jó vízelvezető tulajdonságú talajt készíts elő. Virágföld és tőzeges föld 1:1 arányban kerüljön alá és keverhetünk hozzá egy kis homokot is. Cserépbe is az üvegpohárnál használt módon ültessük: a tompább része a földből lógjon ki fölfelé, míg a gyökeres rész teljesen legyen földben. Ugyanott, a korábbi napos, világos helyen jól fogja érezni magát, ha rendszeresen öntözzük! Azonban mind a túlöntözéssel, mind az elköltözéssel elronthatjuk a növekedést, erre nagyon vigyázzunk. Összetöpörödött, száraz levelek és fonnyadó szár arra utal, hogy túlöntöztük a növényt és rothadásnak indultak a gyökerei. Túl kevés öntözés során pedig elsárgulnak, száradnak és lehullanak a levelei.

Tavasztól őszig kint is tarthatjuk, napon, nagyon melegben pedig félárnyékban. Ilyenkor kiemelten figyeljünk a megfelelő mértékű öntözésre és ne felejtsük el az első fagy előtt beköltöztetni a házba.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Biztonsággal ihatjuk-e a csapvizet?

A Világgazdasági Fórum szerint a világ vízkészlete válságos helyzetbe került, mely erőteljesen összefonódik bolygónk természeti tőkéjének kimerülésével. Nem beszélve az egyre kiszámíthatatlanabbá formálódott csapadékmintáról, a kritikus ütemben zsugorodó jégtakarókról, az egyre sűrűbben jelentkező áradásokról és aszályokról, az emelkedő hőmérséklet által megzavart teljes globális vízciklusról. Érthető, ha felmerül a kérdés: hogy állunk ma Magyarországon a vízkészlet kérdésével és a vízminőséggel? Biztonsággal ihatjuk-e a csapból folyó vizet?

Egyszerű, friss spárgából készült tavaszi ínyencség

Kissé korábban, mint szokott, de a meleggel együtt beköszöntött a spárgaszezon is. A spárga egy rendkívül népszerű tavaszi zöldség, melyet nemcsak finom íze, hanem kiemelkedő tápértéke miatt is kedvelünk. Ez a recept egy egyszerű, mégis ínycsiklandó módja annak, hogy élvezhessük a spárga friss, természetes ízét, miközben egy kis fokhagymával és sajttal még gazdagabbá tehetjük az élményt.

Mert a tökéletes tükörtojás igenis létezik! – Íme a titok!

A tojást sokféleképpen készíthetjük el, ezáltal lehet belőle finom reggeli, gyors vacsora, vagy a „mit főzzek ma?” kérdést megoldandó villámebéd. Ott van szinte minden ételükben, legyen szó főfogásról, desszertről, vagy éppen levesről. Az elkészítési módját illetően pedig mindenkinek más a kedvence.