2023.10.05. 17:15:00 8055 307

Legkedveltebb gyógynövényeink, amelyekre októberben is számíthatunk
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Lassan már 5 hete elkezdődött az óvoda és az iskola, de még mindenki megúszta felső légúti megbetegedés és egyéb vírusok nélkül? Gratulálok, immunrendszeretek erősnek tűnik. Hogy ez így is maradjon, és a hidegre forduló időjárás se rontson a helyzeten, kezdjük el használni őszi csodaszereinket!

Őszi gyógynövénytea - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Őszi gyógynövénytea

Most, hogy nyakunkon az őszi betegségek szezonja tűzoltás helyett próbáljuk megelőzni azokat. Az elegendő pihenés, kiegyensúlyozott étrend és rendszeres testmozgás mellett a természet patikája is lehetőséget ad a megelőzési praktikák kiegészítésére. A gyógynövényeink közül több is alkalmas lehet immunrendszerünk erősítésére.

Echinacea: A bíbor kasvirág az egyik legismertebb immunrendszert támogató gyógynövényünk, amit többféle formában pl. kapszula vagy tinktúra formájában is megtalálunk, de ízletes teát is főzhetünk a látványra sem utolsó virágból.

Csipkebogyó: A C-vitaminban gazdag gyógynövény gyakori kiegészítője a C-vitamin készítményeknek, de önálló táplálékkiegészítő termékként is beszerezhető, valamint főzetét is érdemes elkortyolgatnunk.

Fokhagyma: A fokhagymáról azt tartják, hogy antibakteriális és vírusellenes tulajdonságokkal is rendelkezik. Akinek bírja a gyomra, zúzza le és egy kiskanál mézbe keverve fogyassza el nyersen!

Gyömbér: Az immunrendszer-támogató hatás mellett immunrendszert erősítő tulajdonságokkal ugyancsak rendelkezhet. Jellegzetes, kissé csípős íze miatt nem mindenki tudja önmagában elfogyasztani, pedig már egy körömnyi is sokat segíthet belőle!

Homoktövis: Ugyancsak magas C-vitamintartalma miatt szerepel a legkedveltebb és legismertebb gyógynövényeink listáján. A homoktövist többnyire velőként vagy kapszulában forgalmazzák, és a megfázások, valamint a fertőzések kezelésére szokták ajánlani.

Kamilla: A kamillateát nem csupán az immunrendszer erősítésére szolgáló hatása, de nyugtató és gyulladáscsökkentő tulajdonságai miatt is kedvelik. Ezért ősszel főzetét sokan használják teaként, de az arc gőzölésére is gyakori adalék.

A gyógynövényeket és a természetes gyógymódok alkalmazása és azok hatékonysága mindig az adott szituációtól függ, ezért nem maradhat el betegség esetén a kezelőorvosunkkal történő konzultáció! Különösen akkor kell elővigyázatosnak lennünk, ha krónikus betegségben szenvedünk, vagy rendszeres gyógyszeres kezelés alatt állunk.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...