2018.03.14. 16:29:47 11240 366

Legjobb tippjeink a tavaszi nagytakarításhoz egy helyen!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ha nem terveztetek be egy kisebb utazást, wellness hétvégét vagy nagymama látogatást, akkor valószínűleg ez lesz az a hétvége, amikor neki estek a lakásnak és kitakarítjátok A-tól Z-ig. Ha még nincs meg a kellő motiváció, akkor hangolódj rá a nagytakarításra ezeknek az ötleteknek a segítségével.

Tavaszi nagytakarítás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Tavaszi nagytakarítás

Jó társaságban a nagytakarítás is gyorsan telik!

Fogd be a család apraja-nagyját! Osszátok ki a feladatokat, úgy gyorsabban fog menni a munka! Már egészen kicsi kortól segíthetnek a gyerekek, hiszen úgyis utánozni akarnak titeket. Erre építve, akár a portörlést is rá lehet bízni egy 2-3 évesre, úgy, hogy pamutzoknit húzol a kezére. (Persze ne a legporosabb felületnek álljon neki, vigyázz rá! :)

Ne felejtsétek el a zenét!

Elindíthatjátok simán a rádiót, vagy egy youtube lejátszási listát, vagy betehetitek a kedvenc CD-teket, a lényeg, hogy hozzájáruljon a jó hangulathoz, és meglegyen az alapritmus.

Legyen kéznél:

 • mikroszálas portörlők (portörléshez)
 • papírtörlő (üveghez, tükörhöz)
 • ecet (vízkőoldáshoz)
 • levendula illóolaj (vagy rozmaring)(a levegő frissítéséhez, portörléshez, felmosáshoz)
 • kisebb lavorok
 • porszívó (porzsák kiürítve, szűrők kitisztítva, megszárítva)
 • szórófejes flakon (házi tisztítószerek elkészítéséhez)
 • víz
 • alkohol (elektronika fertőtlenítéséhez: mobiltelefonok, kütyük stb.)
 • szodabikarbóna (súroláshoz)
 • egyéb tisztítószerek és fertőtlenítőszerek, amikre te esküszöl vagy az alábbi házi tisztítószerek

Házi tisztítószerek

Egész kis gyűjteményünk van házi tisztítószerekről, súrolószerről, fertőtlenítőszerről, folttisztítószerről. A linkekre kattintva te is megtalálhatod ezeket.

Fontos a biztonság!

Ne keverj össze különböző vegyszereket, és soha ne öntsd össze a hypót vagy más fertőtlenítőszert ecettel! A veszélyes tisztítószer párokról itt olvashatsz>>

Ha megvannak az előkészületek, jöhet a takarítás!

Itt van néhány alapelv, amit érdemes betartani:

 • Haladjatok fentről lefelé és és bentről kifelé!
 • Ha többen vagytok mindenki kapjon egy szobát vagy helyiséget, amivel végeznie kell.
 • Használjatok minél több házi tisztítószert, és minél kevesebb vegyszert!
 • Ne feledkezzetek el a szelektív hulladékgyűjtésről sem!
 • A főzéssel ne bajlódjatok, inkább rendeljetek valamit. (Egyetek közben, mert kell az energia.)
 • Ha kevés az időd, akkor inkább oszd be a feladatokat egy teljes hétre, és mindig takaríts egy kicsit - a végeredmény ugyan az lesz: az elhanyagolt területek is végre tisztábbak lesznek. :)
 • Amikor végeztél, ne felejtsd el megjutalmazni magad, hisz Az önbecsülés drága kincs!

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Svéd uborka télire – félúton a vegyes vágott és a csemege uborka között

Végre igazán finom, uborka ízű az uborka -akinek már sikerült tök illetve víz ízű uborkát vásárolnia, az tudja, hogy miről beszélek -, így most érdemes eltenni, illetve frissen elkészíteni. Ha a hagyományos uborka salátát már meguntad, próbáld ki a svédek kedvencét, és rakd el télire.

Villámgyors gyümölcsös sütik

Nyaralás közben, főleg a nagy kánikulában az ember nem szívesen tölti az időt a konyhában, ha nem feltétlenül muszáj. Otthon főzőcskézünk, de ezt a folyamatot minél gyorsabban és hatékonyabban szeretnénk letudni. Azonban azt is figyelembe kell vennünk, hogy amellett, hogy gyorsak vagyunk érdemes hatékonyan is gondolkodni. Lehetőleg kis energiabefektetéssel nagyobb mennyiségű falatoznivalót készítsünk, ami laktató és nem is romlik a fejünkre azonnal, ha nem tesszük hidegre. Ilyenkor jöhet megoldásként szóba a gyorsan elkészíthető gyümölcsös süti. Praktikus, ízletes és bármikor fogyasztható, ha a család megéhezik. Nézzük milyen recepteket próbálhatunk ki.

Nem bírsz leállni a befőzéssel? – Készíts hagymalekvárt!

A nyár vitathatatlanul a lekvárok, befőttek, savanyúságok, vagyis az ízek télire történő elmentésének időszaka. Már nálad is sorban állnak a kamrapolcon házi készítésű finomságok, de úgy érzed, még hiányzik valami, a lenti recepttel bővítheted a repertoárt. Készíts hagymalekvárt!