2017.10.10. 12:00:40 13662 314

Ne seperd a szőnyeg alá a foltokat, inkább tisztítsd ki azokat!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A nagytakarítás nem létezhet a szőnyegek és a bútorkárpitok felfrissítése nélkül. Ezek nem véletlenül tartoznak a kevésbé gyakran végzett takarítási műveletek közé, hiszen macerás - még segítséggel is - kirángatni a bútorok alól egy-egy méretesebb szőnyeget vagy odébb tolni egy-egy méretesebb bútort.

Szőnyeg tisztítása - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Szőnyeg tisztítása

A szőnyegekben a rendszeres porszívózás mellett is nagy mennyiségű por ülhet meg, ami irritálhatja a családtagok orrát. Ezt jobb minél alaposabban és minél gyakrabban eltűntetni.

Amennyiben szívesen félretennéd a vegyszereket a szőnyegtakarítás során is, próbáld ki ezeket a házilag összeállítható tisztítószereket sorban egymás után, hogy összedolgozhassanak.

Szőnyegtisztítás házi szerekkel

A jó öreg mosószóda

1 liter kézmeleg vízben oldj fel 1 evőkanál mosószódát, majd ezt egy kefe segítségével dörzsöld bele a szőnyegbe. Elég, ha csak nedvessé teszed a szőnyegszálakat, így is fel fogja lazítani a makacsabb szennyeződéseket is! Ha eláztatod a szőnyeget, azzal csak ártasz az anyagnak és alig fog megszáradni. Erre pedig nem árt odafigyelni ilyenkor október elején - fűtés ide, fűtés oda.

A fertőtlenítő hatású citrom

Egy szórófejes flakonba önts 2 dl langyos vizet és rázd össze 1 citrom levével. A citromos vízzel fújd be a szőnyeget, így a friss illat szintén garantált.

Végezetül a nedvesség felszárításához szórd be a szőnyeget keményítővel. Miután a keményítő felszívta a nedvességet, csak fel kell porszívóznod, és gyönyörködhetsz is a tiszta szőnyegben.

Jól jöhet a só is!

Ha esetleg vörösbor folt éktelenkedik a szőnyegeden, még azon melegében szórd le sóval, hagyd ott éjszakára, majd másnap alaposan dörzsöld át langyos vizes szivaccsal.

Bérelj takarítógépet!

A kárpit tisztítása leghatékonyabban takarítógéppel megy, ezt azért nem tagadhatjuk. De a színek felfrissítése ecetes vízzel is megoldható! Egy óvatos és alapos átdörzsölés után már készen is vagy!

A kárpitok szagtalanítását vegyszerek nélkül szódabikarbónával tudod elvégezni. Szórd rá, hagyd hatni kb. 25 percig, majd porszívózd fel! Ezt a házi praktikát matracodon is bevetheted!

Forrás: rendteremto.hu

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

A „luxusgyümölcs”, ami Kelet-Ázsiában a halhatatlanságot jelképezi + recept

Nem csupán Weöres Sándor Kert című kedves versében terem a vaj-alma, a saláta-bokorka, az érett, piros alma és a puha szőlő társaságában méz-körte, hanem a világ számos táján. A különféle kultúrákban pedig gazdag történelmi múlttal büszkélkedhet ez a gyümölcsféle, mely immár különleges művészeti megoldással is bír, mégpedig a Buddha alakú körte formájában. Ezeket a kreatív kínai gazdák által formált és gondozott „körteszobrokat” luxusgyümölcsként tartják számon. Milyen titkokat fed fel magáról ez a rózsafélék családjába tartozó növény?

Habkönnyű tojáslikőrös süti – Nyáresti beszélgetések tökéletes kiegészítője lesz!

Édességre vágysz, de nem akarsz túl sok időt a konyhában bíbelődni? Legyen gyorsan elkészíthető, de a kiadós is? Fel van adva a lecke, de megkíséreljük a lehetetlent, és adunk neked egy szívet melengető, gyorsan elkészíthető, mégis laktató sütit. Csődítsd össze a családot, barátokat, mert pikk és pakk, kész is lesz!

Még a széltől is óvnád? – Ne tedd, mert sokat árthatsz neki!

Az, hogy mindig mindentől meg akarjuk védeni a gyerekünket, gyakran az őszinte szeretet és gondoskodás jele. Azonban ha túlságosan óvjuk őket, az akadályozhatja a fejlődésüket és az önállóságukat. A kihívásokkal és nehézségekkel való szembenézés, vagyis a szembenézésre való megtanítás is a nevelői feladatok része.