2017.10.10. 12:00:40 13313 314

Ne seperd a szőnyeg alá a foltokat, inkább tisztítsd ki azokat!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A nagytakarítás nem létezhet a szőnyegek és a bútorkárpitok felfrissítése nélkül. Ezek nem véletlenül tartoznak a kevésbé gyakran végzett takarítási műveletek közé, hiszen macerás - még segítséggel is - kirángatni a bútorok alól egy-egy méretesebb szőnyeget vagy odébb tolni egy-egy méretesebb bútort.

Szőnyeg tisztítása - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Szőnyeg tisztítása

A szőnyegekben a rendszeres porszívózás mellett is nagy mennyiségű por ülhet meg, ami irritálhatja a családtagok orrát. Ezt jobb minél alaposabban és minél gyakrabban eltűntetni.

Amennyiben szívesen félretennéd a vegyszereket a szőnyegtakarítás során is, próbáld ki ezeket a házilag összeállítható tisztítószereket sorban egymás után, hogy összedolgozhassanak.

Szőnyegtisztítás házi szerekkel

A jó öreg mosószóda

1 liter kézmeleg vízben oldj fel 1 evőkanál mosószódát, majd ezt egy kefe segítségével dörzsöld bele a szőnyegbe. Elég, ha csak nedvessé teszed a szőnyegszálakat, így is fel fogja lazítani a makacsabb szennyeződéseket is! Ha eláztatod a szőnyeget, azzal csak ártasz az anyagnak és alig fog megszáradni. Erre pedig nem árt odafigyelni ilyenkor október elején - fűtés ide, fűtés oda.

A fertőtlenítő hatású citrom

Egy szórófejes flakonba önts 2 dl langyos vizet és rázd össze 1 citrom levével. A citromos vízzel fújd be a szőnyeget, így a friss illat szintén garantált.

Végezetül a nedvesség felszárításához szórd be a szőnyeget keményítővel. Miután a keményítő felszívta a nedvességet, csak fel kell porszívóznod, és gyönyörködhetsz is a tiszta szőnyegben.

Jól jöhet a só is!

Ha esetleg vörösbor folt éktelenkedik a szőnyegeden, még azon melegében szórd le sóval, hagyd ott éjszakára, majd másnap alaposan dörzsöld át langyos vizes szivaccsal.

Bérelj takarítógépet!

A kárpit tisztítása leghatékonyabban takarítógéppel megy, ezt azért nem tagadhatjuk. De a színek felfrissítése ecetes vízzel is megoldható! Egy óvatos és alapos átdörzsölés után már készen is vagy!

A kárpitok szagtalanítását vegyszerek nélkül szódabikarbónával tudod elvégezni. Szórd rá, hagyd hatni kb. 25 percig, majd porszívózd fel! Ezt a házi praktikát matracodon is bevetheted!

Forrás: rendteremto.hu

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...