2016.09.28. 13:09:31 28284 318

Veszélyes házi praktikák: tisztítószerek, amelyeket soha ne keverj össze!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Sokszor remek tanácsokat kapunk az internetről, néha viszont veszélyes ötleteket osztogatnak, ráadásul, mi magunk is hajlamosak vagyunk egy-egy butaságot elkövetni. Főleg, ha nagyon makacs, zsíros szennyeződésekkel, lerakódásokkal, vízkővel találkozunk… Ezeket a kombinációkat azonban semmi esetre se alkalmazd!

WC takarítása - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com WC takarítása

Két különböző lefolyótisztító!

Soha ne használjunk a dugulás ellen két különböző lefolyótisztítót egyszerre, és véletlenül se öntsük le őket még egymás után sem. Ezek általában nagyon erőteljes vegyszerek, és nem tudhatjuk biztosan, hogy keveredve nem okoznak-e valamilyen nagyobb problémát. Ha egy termék nem működött, akkor ne egy másik fajta legyen a megoldás, hanem hívjunk egy szakembert. A végén valószínűleg olcsóbban megússzuk.

Hidrogén-peroxid és ecet

A hidrogén-peroxid egy gyenge sav, ami fertőtlenítő hatású, használják a klórmentes fertőtlenítő szerekben, és házilag is előállíthatjuk Hyperol tabletta vízben való oldásával. Használják hajszőkítésre is, mivel színtelenítő hatása is van. A háztartásban ártalmatlan, ha önmagában, vagyis egészen pontosan vízzel hígítva alkalmazzuk! Ecettel kombinálva azonban nagyon irritálhatja a szemet, a bőrt és a légutakat is.

Hipó és ecet, hipó és bármi más…, ecet és bármilyen fertőtlenítőszer

Reméljük, hogy ez senkinek nem jut eszébe. A hipó és ecet kombinációjának hatására klórgáz képződhet, ami már kis mértékben is irritálja a légutakat, köhögést okoz, légzési nehézségeket és égő, könnyező szem lehet a következménye. Nagymértékben, a tüdőbe lélegezve akár tüdővizenyőt is okozhat. Ammóniával se keverd össze a hipót, mert ugyanez lesz a végeredmény… Ne csak hipót, hanem más fertőtlenítő szert se keverjünk össze ecettel. Még úgy se, hogy egymást követően használjuk őket. Vagy egyik, vagy másik.

Igen, tudjuk, hogy nehéz a döntés, hogy a vízkőtől vagy a baciktól szabaduljunk meg például a fürdőszobában, de ne feledd, hogy az ecet is fertőtlenít! Ha nem bízol benne, hogy elég hatékony, alapos öblítések után, és pár nap elteltével vesd be a nehézbombázó fertőtlenítőszert, amit használni szeretnél, de csak vízzel együtt.

Ecet és szódabikarbóna

Bár a pezsgés néha jól jöhet, ám nehéz kiszámítani, hogy mekkora lesz a reakció, így ha egy lezárt üvegben kevered össze őket, az akár fel is robbanhat… Ráadásul, ha összekevered őket, a pezsgés után gyakorlatilag csak víz marad, mivel a két anyag kioltja egymást (lévén az egyik savas a másik lúgos). Önállóan viszont nagyszerű tisztítószer mindkettő, az ecettel és a szódabikarbónával is végig takaríthatod gyakorlatilag az egész lakást.

Cikkajánló: A top 5 természetes fertőtlenítő, amely garantálja lakásod higiéniáját>>

Tartsd be ezeket a jó tanácsokat, alapvető szabályokat, és kerüld el a háztartási baleseteket!

Forrás: goodhousekeeping.com, wikipedia.org

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Mi köze van a szemed színének a személyiségedhez?

Arra a kérdésre, hogy mi a „legleleplezőbb” elem egy ember személyiségében, Natalie Engelbrecht pszichoterapeuta azt válaszolta, hogy: a szemszín. Mint kiderült, az egyik legfontosabb érzékszervünk színe nem csupán esztétikai értékkel bír, hanem néminemű betekintést enged az egyének „mikrokozmoszába” is. Megnézzük, milyen izgalmas sajátosságok derültek ki még látószervünk színe kapcsán.

Miről árulkodnak a több kultúrában titokzatosnak vélt anyajegyek?

A bőr fejlődési rendellenessége miatt kialakuló naevusokat a köznyelvben egyszerűen anyajegyekként ismerjük. A leggyakoribbak: a barna, esetenként fekete színű bőrfoltok, valamint az általában kidudorodó festékes anyajegyek, melyekből apró hajszálak nőnek ki. Egyéb típusai a szederjes anyajegyek, melyeket sok helyen „tűzfoltként” emlegetnek, a szivacsszerű barlangos érdaganatok, továbbá a ritkábban jelentkező faggyúmirigyes anyajegytípusok. Szinte minden kultúrában felfigyeltek ezekre a - többnyire veleszületett és ártalmatlan - „bőrlenyomatokra”, így nem meglepő, hogy a népi hiedelmekben, babonákban, mítoszokban is kiemelt helyhez jutottak.

Egészségvédő kincsünk, a paprika (és egy isteni recept)

Az étkezési paprika számos fontos vitamin természetes forrása, melynek C-vitamin-tartalmáról kiderült, hogy akár ötször annyi is lehet, mint a citromé. Továbbá olyan értékes anyagok is megtalálhatók benne, mint a kalcium, a vas és az aminosavak. A fogyasztása - sok növénytársához hasonlóan - hozzájárul az egészséges emésztéshez, a benne lévő terpenoid vegyületféle, a kapszidiol, pedig jó hatással van a szívegészségre. Ám ez nem minden…