2016.09.28. 13:09:31 28264 318

Veszélyes házi praktikák: tisztítószerek, amelyeket soha ne keverj össze!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Sokszor remek tanácsokat kapunk az internetről, néha viszont veszélyes ötleteket osztogatnak, ráadásul, mi magunk is hajlamosak vagyunk egy-egy butaságot elkövetni. Főleg, ha nagyon makacs, zsíros szennyeződésekkel, lerakódásokkal, vízkővel találkozunk… Ezeket a kombinációkat azonban semmi esetre se alkalmazd!

WC takarítása - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com WC takarítása

Két különböző lefolyótisztító!

Soha ne használjunk a dugulás ellen két különböző lefolyótisztítót egyszerre, és véletlenül se öntsük le őket még egymás után sem. Ezek általában nagyon erőteljes vegyszerek, és nem tudhatjuk biztosan, hogy keveredve nem okoznak-e valamilyen nagyobb problémát. Ha egy termék nem működött, akkor ne egy másik fajta legyen a megoldás, hanem hívjunk egy szakembert. A végén valószínűleg olcsóbban megússzuk.

Hidrogén-peroxid és ecet

A hidrogén-peroxid egy gyenge sav, ami fertőtlenítő hatású, használják a klórmentes fertőtlenítő szerekben, és házilag is előállíthatjuk Hyperol tabletta vízben való oldásával. Használják hajszőkítésre is, mivel színtelenítő hatása is van. A háztartásban ártalmatlan, ha önmagában, vagyis egészen pontosan vízzel hígítva alkalmazzuk! Ecettel kombinálva azonban nagyon irritálhatja a szemet, a bőrt és a légutakat is.

Hipó és ecet, hipó és bármi más…, ecet és bármilyen fertőtlenítőszer

Reméljük, hogy ez senkinek nem jut eszébe. A hipó és ecet kombinációjának hatására klórgáz képződhet, ami már kis mértékben is irritálja a légutakat, köhögést okoz, légzési nehézségeket és égő, könnyező szem lehet a következménye. Nagymértékben, a tüdőbe lélegezve akár tüdővizenyőt is okozhat. Ammóniával se keverd össze a hipót, mert ugyanez lesz a végeredmény… Ne csak hipót, hanem más fertőtlenítő szert se keverjünk össze ecettel. Még úgy se, hogy egymást követően használjuk őket. Vagy egyik, vagy másik.

Igen, tudjuk, hogy nehéz a döntés, hogy a vízkőtől vagy a baciktól szabaduljunk meg például a fürdőszobában, de ne feledd, hogy az ecet is fertőtlenít! Ha nem bízol benne, hogy elég hatékony, alapos öblítések után, és pár nap elteltével vesd be a nehézbombázó fertőtlenítőszert, amit használni szeretnél, de csak vízzel együtt.

Ecet és szódabikarbóna

Bár a pezsgés néha jól jöhet, ám nehéz kiszámítani, hogy mekkora lesz a reakció, így ha egy lezárt üvegben kevered össze őket, az akár fel is robbanhat… Ráadásul, ha összekevered őket, a pezsgés után gyakorlatilag csak víz marad, mivel a két anyag kioltja egymást (lévén az egyik savas a másik lúgos). Önállóan viszont nagyszerű tisztítószer mindkettő, az ecettel és a szódabikarbónával is végig takaríthatod gyakorlatilag az egész lakást.

Cikkajánló: A top 5 természetes fertőtlenítő, amely garantálja lakásod higiéniáját>>

Tartsd be ezeket a jó tanácsokat, alapvető szabályokat, és kerüld el a háztartási baleseteket!

Forrás: goodhousekeeping.com, wikipedia.org

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Távhűtéssel, akusztikus tűzoltó készülékkel, hőszabályozó ruházattal a klímaválság ellen

A legélhetőbb városok listáján legtöbb alkalommal dobogós helyhez jutó Bécs, legutóbb a dinamikusan fejlődő távhűtő központjával hívta fel magára a figyelmet. A Wien Energie eddig magáénak tudhatja a legnagyobb és legerősebb távhűtésre specializált központot, mely a bécsi főpályaudvaron helyezkedik el. Vajon milyen, az ehhez hasonló technológiai vívmányok segíthetnek bennünket abban, hogy elviselhetőbbé tehessük a mostani, és várhatóan a jövőbeli forróságot?

Párna a tökéletes alváshoz - Hogyan került egyáltalán képbe ez az alvóeszköz?

Az első emberek fekvőhelyét száraz falevelek vagy szénahalom képezhették, ám a későbbiek folyamán már egyre inkább arra törekedtek, hogy kényelmesebb megoldásokat keressenek éjszakai pihenésük idejére. A sátraikban már előfordultak állatbőrök, melyek puhább, komfortosabb fekvőhelyet kínáltak számukra. Hogyan alakultak ki és formálódtak a történelem folyamán az alváshoz szükséges kellékek? És vajon milyen típusú, formájú, anyagú párnára hajtva a fejünket ébredhetünk frissen, üdén, kellemetlen fájdalmak nélkül? Ezekre a kérdésekre keresünk válaszokat az alábbiakban.

Napi egy szilva a szorongást távol tartja + 1 extra szilvás-mandulás recept

Noha a szilva rendszertanilag a „vitatott besorolású” kategóriába tartozik, annál nagyobb érdeklődés övezi az egészségre gyakorolt hatását. Ez a Kárpát-medencében és Ázsiában egyaránt őshonosnak tartott gyümölcsféle Magyarországon leginkább a középkorban került az érdeklődés középpontjába. A későbbiek folyamán pedig már aszalványként szállították Németországba, Lengyelországba és Ausztriába is. Ezért nem meglepő, hogy ezeken a helyeken „magyar szilva”néven vált ismertté. A figyelemre méltó történelmi háttér mellett arra is kíváncsiak vagyunk, hogy miért érdemes fogyasztani?