2015.06.17. 11:00:00 28359 457

Újra bevetésen a bikarbóna - 10 házi praktika
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Sok mindenhez kötelező a szódabikarbóna használata, mint például a finom, puha mézeskalács, vagy a sütősúrolás, sőt, itt a PROAKTIVdirekt magazinban is megosztottunk veletek már jó néhány házi praktikát a fehér porral. Ám, a hasznos tanácsoknak itt még nincs vége, íme néhány új tipp!

Szódabikarbóna - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Szódabikarbóna

A foltos és szagos műanyag doboz

A gulyás és a pörkölt, no és a halászlé meg a kolbászos paprikás krumpli jó kis foltokat képes maga után hagyni a műanyag dobozokon. És az a szag! Hívd segítségül ezt a keveréket, és áztasd be az edényeket: 4 evőkanál szódabikarbóna és 1 liter meleg víz.

Szagos hűtők ellen

Akár csak a kávé, a szódabikarbóna is magába szívja a szagokat a hűtőszekrényben. Helyezd el egy kis csészében a hűtőajtóban.

Gyümölcsök mosása

Tégy a vízbe szódabikarbónát, és mosd ezzel meg a gyümölcsöket! Hatékonyabban távolítja el a szennyeződéseket és a viaszt is.

Dohos szag eltávolítása a ruhákból

A törölközők, a ruhák, az ágyneműk és a konyharuhák egy idő után dohos szagúak lehetnek, ha beáztatod őket szódabikarbónás vízbe a mosás előtt, megszabadulhatsz ettől.

Színek felfrissítése

A fehér és a színes ruhák is tisztábban, frissebb színnel fognak kikerülni a mosógépből, ha egy csésze szódabikarbónát is adsz a mosáshoz. A módszert már teszteltük is, valóban így van!

Cipőszagtalanító

Nem kell megvenned a drága, hasonló hatású spray-ket és porokat. Intenzív használat, vagy meleg idő után szórj a cipőbe egy kis szódabikarbónát, és hagyd benne. A következő használat előtt rázd ki.

Kerti bútorok

A műanyag bútorokat a szezon előtt, után és közben is áttörölheted szódabikarbónás vízzel.

Ezüst ékszer fényesítése

3 rész szódabikarbóna, egy rész víz és egy puha rongy segítségével töröld át az ezüstöt alaposan.

Ágyneműk, takarók

Ahogyan a hűtőben, az ágyneműtartóban, vagy a téli/nyári tárolóhelyen is jól jön egy tálka szódabikarbóna a szagok ellen.

Zsíros, piszkos játékok

A gyerekek nem annyira szeretnek kezet mosni mielőtt a játékokhoz nyúlnak, és játék közben is történhet egy-két baleset, de szódabikarbóna és víz keverékével tisztán tarthatod ezeket is.

Cikkajánló: 5 titkos praktika szódabikarbóna

Forrás: goodhousekeeping.com

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...