2022.06.04. 15:03:12 8148 246

Különleges krém, nem csak különleges alkalmakra – Így készül az articsóka krém
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Már kinézete is különleges, és általában a belőle készült fogások is kuriózumnak számítanak. Az articsókát kevesen ismerik, kevesen is használják a konyhában, így jogosan érezheti magát elhanyagoltnak ez a finom alapanyag. Hogy enyhüljön a sértődöttsége, mutatunk egy szuper articsókás receptet!

Articsóka - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Articsóka

Ha nálatok is maximum pizzafeltét lesz az articsókából, akkor ezt a krémet mindenképpen próbáljátok ki! Most, hogy tombol a grillszezon, biztosan nagy hasznát fogjátok venni! Íme, a hozzávalók:

  • körülbelül 20 dkg articsóka (jó az üveges, grillezett változat, de vehetsz nyersen, amelyet aztán otthon Te magad főzhetsz meg)

  • 3 evőkanál szójakrém (ha nem fogyasztasz szóját, meg lehet próbálni egyéb növényi alapú krémmel is helyettesíteni, például zabkrémmel, vagy kókuszkrémmel)

  • 1 gerezd fokhagyma

  • 1 evőkanál olívaolaj

  • 1 csipet citromlé

  • csipet só

Az articsókát csöpögtessük le, majd vágjuk darabokra. Ezután mehet egy edénybe, ahol az átnyomott fokhagymával, citromlével, olajjal, növényi krémmel, sóval, illetve ízlés szerint más fűszerrel alaposan pépesítsük. Kenyérre kenve, vagy épp mártogatósnak is remek választás lehet.

Forrás: brigitte.de

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...