2021.05.24. 17:52:05 9695 256

Kozmetikumból is jobb a házi – De azért csínján az összetevőkkel!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Van, aki a pandémia alatt szokott rá a házi bőr-/hajkencék alkalmazására, míg mások már régóta alkalmazzák ezeket a házi szereket. Mindegy is, melyik táborba tartozunk, jó, ha tudjuk, hogy vannak olyan összetevők, amelyeket kerülni kell. De legalábbis jó lesz vigyázni velük.

Szép bőr - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Szép bőr

Ha nem szeretnél kellemetlen meglepetést a házilag készített arc- vagy hajpakolás alkalmazása alatt vagy után, mindenképpen figyelj a következő összetevők alkalmazásánál.

  • Tesztelj! Ugyan a citromlé kedvelt hozzávalója lehet egy-egy haj- és bőrkencének, azért csak óvatosan bánj vele! Száríthatja a bőrödet, úgyhogy mindenképpen érdemes kisebb területen alkalmazni, hogy megfigyeld, hogyan reagál a bőröd.

  • Ami a háztartásban csodaszer, az a házi kozmetikumok esetén nem biztos, hogy a legjobb választás. A sütőporról ódákat lehetne zengeni, mint a házi tisztítószerek gyöngyszeméről, de kozmetikumként… hát… veszélyes. Kozmetikumként gyorsan száríthatja a bőrt, fogpasztaként pedig nem csak az elszíneződést távolíthatja el, hanem a fogzománcot is megsértheti.

  • Fahéj, bors, chilli Hm, isteni fűszerek! Csak nem a bőrödön! Ha ezeket kevered valamelyik házi kencédbe, mindig végezz próbát a bőrödön, figyeld meg, hogy reagál a készítményre!

  • A legjobb a friss! Általában igaz ez minden házi kence hozzávalójára, de a tojásra és a tejtermékekre különösen! Ügyelj rá, hogy megbízható forrásból származzon, friss legyen! Illetve, frissen készítve használd fel Te is a pakolást, krémet, radírt! A tojást, tejes összetevőket tartalmazó házi kozmetikumokat másnap már ne használd fel!

  • Szintén csodaszer, de inkább a háztartásban. Az ecet tökéletes házi ablakpucolónak, eltávolítja a vízkövet. De mint kozmetikai összetevő? Hát! Az általa okozott sérülés nem csak csúnya, de fájdalmas is.

Forrás: madame.de

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...