2021.05.24. 17:52:05 9704 256

Kozmetikumból is jobb a házi – De azért csínján az összetevőkkel!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Van, aki a pandémia alatt szokott rá a házi bőr-/hajkencék alkalmazására, míg mások már régóta alkalmazzák ezeket a házi szereket. Mindegy is, melyik táborba tartozunk, jó, ha tudjuk, hogy vannak olyan összetevők, amelyeket kerülni kell. De legalábbis jó lesz vigyázni velük.

Szép bőr - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Szép bőr

Ha nem szeretnél kellemetlen meglepetést a házilag készített arc- vagy hajpakolás alkalmazása alatt vagy után, mindenképpen figyelj a következő összetevők alkalmazásánál.

  • Tesztelj! Ugyan a citromlé kedvelt hozzávalója lehet egy-egy haj- és bőrkencének, azért csak óvatosan bánj vele! Száríthatja a bőrödet, úgyhogy mindenképpen érdemes kisebb területen alkalmazni, hogy megfigyeld, hogyan reagál a bőröd.

  • Ami a háztartásban csodaszer, az a házi kozmetikumok esetén nem biztos, hogy a legjobb választás. A sütőporról ódákat lehetne zengeni, mint a házi tisztítószerek gyöngyszeméről, de kozmetikumként… hát… veszélyes. Kozmetikumként gyorsan száríthatja a bőrt, fogpasztaként pedig nem csak az elszíneződést távolíthatja el, hanem a fogzománcot is megsértheti.

  • Fahéj, bors, chilli Hm, isteni fűszerek! Csak nem a bőrödön! Ha ezeket kevered valamelyik házi kencédbe, mindig végezz próbát a bőrödön, figyeld meg, hogy reagál a készítményre!

  • A legjobb a friss! Általában igaz ez minden házi kence hozzávalójára, de a tojásra és a tejtermékekre különösen! Ügyelj rá, hogy megbízható forrásból származzon, friss legyen! Illetve, frissen készítve használd fel Te is a pakolást, krémet, radírt! A tojást, tejes összetevőket tartalmazó házi kozmetikumokat másnap már ne használd fel!

  • Szintén csodaszer, de inkább a háztartásban. Az ecet tökéletes házi ablakpucolónak, eltávolítja a vízkövet. De mint kozmetikai összetevő? Hát! Az általa okozott sérülés nem csak csúnya, de fájdalmas is.

Forrás: madame.de

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Mindful étkezés – Mert a jóllét az asztalnál kezdődik

Az étel szervezetünk elengedhetetlen hajtóereje, energiabiztosítója, melynek huzamosabb ideig történő megvonása akár súlyos kimenetelű is lehet. Ám századunkra az ételekhez való viszonyulásunk gyökeres változásokon ment át, hiszen ma már nem csak akkor vesszük magunkhoz táplálékunkat, amikor éhesek vagyunk, hanem számos más tényezőtől is függővé válik az étkezésünk. Ha tudjuk, hogy az asztalra helyezett ételek mellett az étkezés minősége ugyancsak befolyással van a gyógyulásunkra, ám az egészségünk kárára is lehet, akkor tudatosabban állunk ehhez a kérdéshez.

Itt a tavasz! – Itt az ideje a lelki nagytakarításnak!

A tél vége, tavasz eleje felé nem csak a testünk, de a lelkünk is kívánja a csicsergős évszakot, hiszen elfáradunk a hosszú, hamar sötétedős, későn világosodós, hideg, fagyos hónapokban. Alig-alig bírjuk vonszolni megfáradt lelkünket a napsugaras évszakig, és meglepetten tapasztalhatjuk, hogy bizony rá is ráfér a nagytakarítás.

Öltözz okosan a fenntarthatóságot is szem előtt tartva!

A fenntarthatóság fő üzenete abban rejlik, hogy a jelen szükségleteinek kielégítése ne veszélyeztesse a jövő nemzedékeinek társadalmi, környezeti és gazdasági lehetőségeit. Az elkövetkező néhány mondatban azt igyekszünk körbejárni, hogy miért szükséges az öltözködés és a divat kapcsán is jobban törekednünk a fenntarthatóságra.