2018.09.21. 16:57:22 8662 280

Közeleg a tökszezon! – Így tedd a hűvösre!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Nemsokára október, amikor is kezdődnek a tökös hetek, hónapok. Ez a finom, tápláló, vitaminokban gazdag őszi zöldség ilyenkor nem csak a kreativitásunkat, hanem a gasztronómiai tudásunkat is karban tartja. Mi lenne, ha egy kicsit hidegre tennénk a „dolgot”?

Sütőtök - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Sütőtök

Szóval, fagyasszuk le a sütőtököt! Íme, néhány módszer!

Pépesítve is jó!

Ehhez egyszerűen hámozd meg a tököt, távolítsd el a magjait, a két végét és vágd kis darabokra. Tedd egy tálba, önts rá kevés vizet és főzd az egészet 20 percig. Ha megfőtt, öntsd le a vizet róla, és pürésítsd az egészet. Várd meg, míg kihűl, majd tedd dobozokba és mehet is a fagyasztóba. Remek alapja lehet egy sütőtök krémlevesnek. Akár 4 hónapig is eltartható a fagyasztóban a pép!

Van, aki nyersen szereti!

Első lépésként hámozzuk meg a tököt - hacsak nem Hokkaido tökkel van dolgunk, mert annak a héja maradhat -, majd vágjuk szeletekre, távolítsuk el a magokat. Végül vágjuk kockákra. Egy tepsibe, vagy tálcára tegyünk sütőpapírt, és oszlassuk el rajt a tökkockákat. Ezek után mehet az egész 2 órára a fagyasztóba. Ha letelt az idő, tedd zacskókba a kívánt adagokban, és mehet is újra a fagyóba, immár kiporciózva. Ennek a módszernek az előnyei, hogy nem tapadnak össze a tökdarabkák, így felengedéskor nem esik majd össze a már kiolvadt zöldség.

Reszelve sem rossz!

Ebben az esetben szintén érdemes a tököt megpucolni, majd eltávolítani a magokat. Ha ez megvan, vágjuk a zöldséget nagyobb darabokra, és reszeljük le nagylyukú reszelőn. Ezek után mehet zacsikba, igény szerinti mennyiségben. Ha megvagyunk a porciózással, mehetnek is a zacskók a fagyasztóba.

De mi legyen a magokkal?

Szárítsd meg, pirítsd meg és akár kitűnő levesbetét is lehet belőle!

Forrás: brigitte.de

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...