2017.11.18. 08:33:15 11074 352

Közeleg a karácsony! – Spóroljunk!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Szinte hihetetlen, de már csak néhány hét, és újra itt a karácsony! A meghittségen, fadíszítésen, finom fogásokon túl ott van még az ajándékok beszerzése is. Az igazán előrelátók már réges-régen túl vannak ezen, míg mások csak most kezdik számolgatni, kinek, hol, mit és mennyiért. Utóbbi kérdésnél nem árt egy kis spórolás!

Főzés - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Főzés

És, mi, háziasszonyok hol is tudnánk a leginkább spórolni, mint a konyhában. Persze, nem úgy, hogy nem főzünk (pedig néha de jó lenne egy kis szünet…:-)), hanem úgy, hogy a folyamat közben odafigyelünk bizonyos apróságokra, mellyel időt, energiát, pénzt spórolhatunk. Lássuk csak, melyek ezek!

Nem csak a sütő!

Ha nem gázégős főzőlapod van, egyszer-egyszer kipróbálhatod, hogy melyikkel jársz jobban: ha a sütőben, vagy ha a főzőlapon sütsz meg bizonyos fogásokat. Meglehet, olykor a sütőben való sütés időben, energiában is kedvezőbb.

Használd a vízforralód!

Vizet kell forralnod például a tészta kifőzéséhez? Akkor használd ki a vízforraló „erejét”! Forrald fel először ott a vizet, majd öntsd át az fazékba, néhány perc, és már mehet is bele a tészta! Időt, energiát takaríthatsz meg vele!

Ne feledkezz meg róla!

Ha nincs forralód, és a tűzhelyen kell melegítened, így segíthetsz magadon! Hogy hamarabb felforrjon a víz, és energiát is spórolj, ne feledkezz meg fedőt rakni az edényedre főzés, forralás közben!

Használd ki a mikro erejét!

Ha kisebb mennyiségű ételt melegítenél, használd a mikrohullámú sütődet! Inkább ott melegítsd fel a kis adagot!

Szerezz be egy termoszt!

Állandóan kihűl a kávé, és vagy a géppel, vagy a főzőlapon melegíted újra? Szerezz be inkább egy termoszt, hogy még ebéd után is meleg legyen a reggel lefőzött kávé!

Ismered a kuktát?

Ha nem, akkor köss vele ismeretséget, mert csökkentheted általa a főzési időt, és így energiát is spórolhatsz.

Tedd a hűtőbe!

A mélyhűtött ételeknél sokszor javasolják a sütőben való előmelegítést. Pedig elég lenne, ha időben elővennénk a mélyhűtőből az ételt, és hagynánk a hűtőben kiolvadni.

Használd ki a maradékot!

A legtöbb ételt melegen kell szervírozni, úgyhogy a tálalás végéig le sem kapcsoljuk a főzőlapot, nehogy kihűljön a levesünk/köretünk. Pedig elég lenne, ha csak a főzőlap melegét használnánk az étel melegen tartására! Kapcsoljuk le tálalás előtt 10 perccel, negyed órával a lapot, és hagyjuk az edényt rajt! Így nem szökik meg kihasználatlanul a főzőlap melege!

Ha mindenhez külön géped van!

A kávéhoz kávéfőző „masina”, a tojáshoz tojásfőző, a kenyérhez kenyérsütő. Ha jó gépet választasz, még energiát is spórolhatsz velük, az időről nem is beszélve. Ám arra ügyelj, hogy a konnektorból mindenképpen húzd ki őket használat után, hogy ne fogyasszák feleslegesen az áramot.

Figyelj a méretekre!

Ügyelj rá, hogy az edény mérete, amiben főzöl, mindig passzoljon a főzőlap méretéhez! Ha az edény kisebb, mint a főzőlap, rengeteg felesleges energiát használsz el, és lehet, még az edény is megrongálódik.

Forrás: haushaltstipps.net

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...