2024.02.15. 08:34:23 6281 195

Körömápolás otthon, természetesen, egyszerűen
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A körömápolás az általános ápoltság egyik méltatlanul elhanyagolt része. A körmök megfelelő gondozása nem csupán esztétikai szempontból bizonyul rendkívül előnyösnek, hanem egy sor egészségügyi probléma és fertőzés megelőzhetővé válhat. A szép körmök az igényes megjelenés tükrözői, növelik az önbizalmat, és nagyban hozzájárulnak ahhoz, hogy valaki igazán jól érezze magát a bőrében.

Körömápolás otthon - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Körömápolás otthon

A rendszeres ápolás egészséges szokásával megelőzhetjük a köröm károsodását. Ehhez hozzátartozik a tisztítás (a szennyeződések eltávolítása), a körömvágás és reszelés (hogy megőrizhessük a sima körömfelületeket, illetve megelőzzük a töredezésüket), a köröm és a körömbőr hidratálása (ezáltal nem száradnak ki, nem válnak törékennyé). A hidratáláshoz használhatunk krémet, gélt (pl. E-vitaminos körömápoló gélt), különféle olajakat (pl. kókuszolajat) egyaránt. Ilyenkor fordítsunk figyelmet arra, hogy az általunk választott krémet vagy olajat megfelelően masszírozzuk bele a kézbőrbe, az ujjakba és a körömbe egyaránt. Bár a rendszeres kézmosás, fertőtlenítés fontos, ugyanakkor száríthatja a bőrt és a körömágyat. Ennek megakadályozása érdekében próbáljunk meg sűrűbben hidratálni – lehetőleg minden kézmosást követően ez legyen a záró ápolási mozdulat. Ha sokat utazunk, akkor egy utazáshoz alkalmas méretű kézkrém beszerzése kiváló megoldást kínál ehhez.

Az otthoni körömápolás hívei számára is számos praktikus megoldás kínálkozik ahhoz, hogy gyönyörű körmökkel rendelkezzenek. Az előbb felsorolt általános ápolási módok azonban önmagukban nem kínálnak tökéletes megoldást. Mindezt ugyanis érdemes kombinálni jól átgondolt, kiegyensúlyozott étrenddel is. Szalonképes körmökhöz ugyanis jelentősebb ráfordítások, és káros vegyszerterhelés nélkül is juthatunk.

A kutikula (körömbőr) levágása a manikűr során veszélyes és fájdalmas lehet. A köröm ezen része természetes gátat képez a fertőzések ellen. Megfelelő körömápoló eszközzel (kutikulanyomóval) óvatosan visszanyomkodhatjuk az előzetesen benedvesített bőrt. Kutikula vágóval pedig eltávolíthatjuk az elhalt bőrt. Oliva-, ricinus és/vagy mandulaolajjal pedig gondoskodhatunk a megfelelő körömbőr-ápolásról.

Nem meglepő, hogy a szalonokban és az otthoni ápolásban is egyre inkább figyelnek a körömlakkokban rejlő mérgező anyagok csökkentésére, illetve kiiktatására. Általában olyan toxikus anyagok is kerülhetnek a körömlakkokba, mint a szem- és orriritációt, szédülést, fejfájást, izomfáradtságot, idegkárosodást és bőrgyulladást is okozható toluolt (metilbenzolt). Egyre több gyártó készít káros anyagokat nem vagy csak minimális mértékben tartalmazó körömlakkokat (köztük pl. a Sally Hansen, Revlon, Orly). A vízbázisú körömlakk viszont – bár kevésbé tartós – biztonságos és stílusos megoldást jelenthet.

Ha pedig a természetes szépség áll közel hozzánk, akkor a színek helyett használhatunk körömfényt. Vagy egyszerűen csak vágjuk, reszeljük és polírozzuk a körmünket. Ezzel az egyszerű, mégis tetszetős módszerrel a legközelebb lehetünk az au natural jellegű elvárásainkhoz.

Ha célzottan a köröm (és a haj) erősítésére törekszünk, fogyasszunk biotinban (B7- vagy H-vitamin néven is ismert) gazdag ételeket. Ezt tartalmazzák például a következők: dió, spenót, lazac, mandula, tonhal, tojás, joghurt.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...