2014.11.27. 16:30:46 5923 48

Konyhai trükkök - időt és pénzt spórolhatsz!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Minden házi praktika értékes lehet, hiszen vagy időt vagy pénzt spórolhatunk meg velük (vagy csak egyszerűen finomabb lesz az étel :)). Most újabb konyhai tippekre bukkantunk, amelyeket szívesen megosztunk veletek is. Jó tanácsokkal szolgálhatunk húsokhoz, zöldségekhez és gyümölcsökhöz!

Zöldségek és gyümölcsök a konyhában - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Zöldségek és gyümölcsök a konyhában

Húsok

A csirkemellet éjszakára beáztathatod egy kis íróba, így kevésbé lesz száraz, valamint igazán omlós lesz, ha csak ezután panírozod be.

A pulykamellet fokhagymás tejbe áztasd, mielőtt kirántod. Isteni íze lesz, könnyebben sül és puha, omlós, zamatos lesz a hús.

A tojáshoz önthetsz egy kis sört, így finomabb lesz a panír a húsokon.

Egy jó kis füstölt kolbász, amiről sehogy nem akar lejönni a műbél... Csorgass rá hideg vizet, és húzd le könnyedén!

A rántott húst nem jó mikróban melegíteni, mert kiszárad és akár kemény is lehet. Akkor már jobb, ha hidegen fogyasztod vagy spricceld le egy kis vízzel vagy tejjel és melegítsd így a mikróban. Nem fog kiszáradni!

További tippek húsok elkészítéséhez>>

A húst érdemes kisebb porciókban lefagyasztani, vagy folpackot tenni a szeletek közé, így mindig csak annyit kell kiolvasztani, amennyire szükségünk lehet.

Zöldségek

Az elkészített és megmaradt sütőtököt ne dobd ki, csomagold alufóliába! Két-három napig eláll a hűtőben, amikor megkívánod, csak kibontod az alufóliát és rajta helyezed a sütőbe a tököt. Ha így melegíted meg, olyan lesz, mintha frissen sült volna.

Hogy tovább maradjon friss, ropogós a fejes saláta, tedd nyers krumpli szeletekkel együtt hideg vízbe és áztasd egy kicsit. Utána, lefelé fordítva egy szűrőtálban, tálcán tedd a hűtőbe.

A bablevest jobb, ha úgy sűríted be, hogy a zöldségek egy részét összeturmixolod. Kevésbé lesz nehéz a leves, mint rántással és így mindenki megeszi az egészséges zöldségeket is.

Gyümölcsök

A déli gyümölcsöket ne tedd a hűtőbe! További tippeket olvashatsz itt.

Ha almát és körtét szeretnél tárolni, akkor a legjobb, ha sötét, hűvös helyen teszed, úgy hogy a gyümölcsök nem érintkeznek egymással. Mielőtt ládákba helyezed őket, töröld át puha, száraz törlőkendővel őket. A sérült, ráncos vagy rohad példányokat ne tedd a többi közé, inkább használd fel amilyen gyorsan csak lehet! Főzz például kompótot vagy süss belőle valami finomat. Almás pite receptet itt találhatod.

Citrom

A citrom egy külön alfejezetet érdemel. :) Néha aranyáron mérik, ám ki lehet fogni akciókat is. Ha szuper olcsón adják éppen, akkor vásárolj be akár két kilót is, majd tedd el okosan, minden részét felhasználva.

  1. módszer: A héját lereszeled és durva szemű tengeri sóval összekevered. A sütőben kiszárítod és befőttes üvegbe töltöd. Halak ízesítésére használhatod.
  2. Módszer, ha édes szájú vagy. A citromhéjat lereszeled, cukorral összekevered majd egy zacskóban vagy egy fagyasztható edényben beteszed a fagyasztóba. Süteményekhez használhatod.
  3. A citrom levét könnyebb kifacsarni, ha előtt egy órát meleg vízben áztatod.
  4. A citromlevet a jégkockatartóba töltöd és lefagyasztod. Teához, limonádéhoz használhatod, vagy akár a kellemetlen szagok eltüntetésére is a kezeden.
  5. Ha a félbe vágott citromot ecetbe mártod, akkor hosszabb ideig tárolhatod penészedés nélkül.
  6. Még több citromhoz kapcsolódó házi praktikát olvashatsz itt.

Forrás: kreativhaziasszony-praktikak-rozi.blogspot.hu

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Süssük magunk a (mindennapi) kenyerünket – Legalább 10 okunk lehet erre

Szokták mondani, hogy a kenyér az élet szimbóluma, a kovász pedig a lelke. Nem meglepő hát, hogy a pandémia alatt többen igyekeztek elsajátítani a házi kenyérsütés csínját-bínját. Legyen szó bár a klasszikus kovászos, az élesztős vagy sütőporos, a teljes kiőrlésű vagy fehér liszttel készített, a világos vagy barna, a ropogós vagy puha változatokról, bizony nem sokan tudnak ellenállni a frissen sült kenyér illatának.

Készítsünk otthon szappant

Ha a szappankészítésre hobbiként tekintünk, akkor többszörösen megtérülő örömben lehet részünk. Hiszen amellett, hogy a színek, illatok, állagok és formák tekintetében valóban csak a képzeletünk szabhat határt, és valahányszor egy-egy újabb változat elkészítésére szánjuk az időnket: éberen, frissen tartjuk a kreativitásunkat. Ráadásul otthon használt termékként megörvendeztethetjük a szeretteinket, pontosan tudván, hogy milyen összetevők lapulnak a szappanainkban. Ha pedig ünnep közeleg, úgy kedveskedhetünk családtagjainkat, barátainkat néhány személyre szabott példánnyal.

Készülj a melegre ezzel a krémes epres-citromos desszerttel

Ebben a receptben nincsenek bonyolult lépések vagy szigorú szabályok. Csak egy adag friss eper, egy kis citrom, egy ma már bárhol megvásárolható olasz krémsajt és egy csipetnyi jókedv kell hozzá! Tehát vedd elő a kedvenc táladat, és készülj fel arra, hogy egy frissítő élményben lesz részed!