2024.09.03. 17:49:13 6016 205

Könnyű és finom olaszos csirkesaláta recept vacsorára
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A vacsorára elfogyasztott kiadós adagok megterhelhetik az emésztőrendszert és megzavarhatják a minőségi alvást. Ennek megelőzése érdekében a táplálkozási szakértők és az ayurvedikus életmód tanácsadók szorgalmazzák az általános jóllétet támogató és akár a fogyást is elősegítő napnyugta előtti könnyű étkezést.

Csirkés saláta Fotó:123rf.com - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Csirkés saláta Fotó:123rf.com

Készítsünk vacsorára csirkesalátát olaszosan!

A következő hozzávalókra lesz szükségünk: 3-4 csirkemellfilé, 13 dkg spenótlevél, olívaolaj, 13 dkg zöldbab (főtt), 1 lilahagyma (vékonyra szelt), 2-3 evőkanál kapribogyó.

Az öntethez készíts elő: 1 evőkanál oregánó levelet, 8-10 szem magozott aszalt szilvát, 1 teáskanál cukrot, 1 citrom héját (szeletelve), 1 dl vörösborecetet.

Az elkészítés: a csirkemellfilék mindkét oldalát locsoljuk meg olívaolajjal, puhulásig pirítsuk, majd amikor ezzel elkészültünk, tegyük félre és hagyjuk kihűlni. Amíg a csirkemell hűl, addig elkészítjük a hozzá való öntetet is, mégpedig a következőképpen: az aszalt szilvát az oregánólevéllel, szeletelt citromhéjjal, cukorral és borecettel főzzük körülbelül 5 percig. Az immár kihűlt csirkehúst szeleteljük fel a salátához. Vegyünk elő egy tálat, rendezzük el rajta esztétikusan a spenótot, a zöldbabot, a szeletelt hagymát, a csirkét és a kapribogyót. A végén pedig mindezt öntsük nyakon az ízesített szilvamártással. Jó étvágyat kívánunk az elfogyasztásához!

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...