2022.05.27. 13:41:40 6299 273

Kneipp-ösvények és mezítlábas élmények kis hazánkban
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Nemcsak gyerekekkel lehet élmény egy kis mezítlábas ejtőzés, de természetesen gyereknapi programnak sem utolsó - igaz, ami igaz. Sebastien Kneipp német természetgyógyász és lelkész egyik hagyatéka, hogy a különféle alapokon, mezítláb való gyaloglás rendkívül jó hatással van a vegetatív idegrendszerre, ezenkívül serkenti a vérkeringést, masszírozza és megdolgoztatja a ritkábban használt talp és lábizmokat is.

Mezítlábas park - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Mezítlábas park

A lelkész módszere holisztikus volt, nemcsak mezítlábas séták, hanem egyéb mozgás, vizes taposás, egészséges étkezés és a lélek gondozása is hozzátartozott a metódushoz. Termálfürdőkben is találkozhatunk Kneipp medencékkel, most azonban a mezítlábas parkokat hoztuk el nektek.

A parkokban általában kaviccsal, homokkal, tobozzal, kukorica csutkával, fahánccsal, murvával felszórt felületek váltakoznak. Van, ahol labirintust, van, ahol egy ösvényt járhatunk végig.

Csopak

Ha a nyaralást a Balaton északi felén található Csopakra vagy környékére szerveznénk, semmiképpen ne hagyjuk ki az Ifjúság sétányon végig húzódó, több mint 200 méter hosszú Kneipp-ösvényt. Itt megtapasztalhatjuk azt is, hogy milyen meggymagra lépni, sőt, tégla, fakorong és kis kockakő is található a burkolatok között.

2. Ölbő

Ha kedvelitek a gyógy- és fűszernövényeket, akkor a Sárvártól nem messze található ölbői gyógynövényes házban (Szent Miklós Gyógyfüves Ház) a helyetek, melynek udvarán szuper Kneipp-ösvényt is találtok.

3. Eplény

Ha egy kicsit izgalmasabb programmal kötnétek össze a mezítlábazást, akkor irány Eplény és a Kaland Hegy. A libegővel lehet eljutni a Mezítlábas ösvényhez, amin végig haladva az Álmos-hegy kilátójáig juthatunk. Remek családi program!

4. Mindszentkálla

A MezítKáli parkban majdnem harminc féle talajon taposhatunk, mindezt nagyon kellemes, parkos, fás környezetben a Káli-medencében. A parkot Mindszentkállán a Petőfi és Levendula utca kereszteződésében találhatjuk.

5. Balatongyörök

Mivel jön a nyár, még egy balatoni helyszínt ajánlanánk. Balatongyörökön a klasszikus Kneipp módszernek megfelelően vizes és száraz taposókkal találkozhatunk. A Szépkilátónál és a csónakháznál is találhatunk ösvényeket.

Kneipp-ösvényt találhattok még Kaposváron, Tabajdon, Budapesten Békásmegyeren, Dombóváron a Konda-völgyben, Bükkfürdőn, Remeteszőlősön és Hegyháton.

impressmagazin.hu, gyerekprogramajanlo.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...