2023.12.21. 08:33:14 5694 209

Kihívások az egészség és a tudatosság nevében
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A manapság egyre szélesebb körben térhódító kihívások remek lehetőséget kínálnak arra, hogy többet tegyünk az egészségünkért és a környezetünkért egyaránt. Bizonyítékai annak, hogy kis lépésekkel is nagy eredmények érhetők el, ha kitartunk elhatározásaink mellett. Az egyén szempontjából már léteznek olvasói, nyelvtanulási, környezettudatosságot növelő, kapcsolati és fitnesz kihívások is – egyebek mellett.

Itt az idő! - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Itt az idő!

Kitartani nem mindig egyszerű, főként abban az esetben nem, ha az általunk elvárt eredmények későn bontakoznak ki. Kedvünket szegheti az is, ha időközben visszaeséseket tapasztalunk, így az egy lépést előre, kettőt vissza tapasztalatával jelentős mértékben csappanhat a motivációnk. Ilyen esetekben nem mindig, és főként nem mindenkinél visznek előre az ösztönző beszédek, így marad a régi, immár örökzölddé formálódott „csak csináld!” bölcsesség opciójába való kapaszkodás.

Ha belevágunk, és amennyiben egy teljes hónapon át következetesen kitartunk a saját magunk által, önként választott kihívás mellett, értékes tapasztalatokkal lehetünk gazdagabbak, növekedhet az önismeretünk, az önbizalmunk és az önbecsülésünk. Nem beszélve arról, hogy legközelebb már nagyobb kedvvel vágunk bele a legújabb önkéntes projektünkbe.

Ilyen esetekben a halogatással sem bánunk kesztyűs kézzel, hiszen minden egyes napra akad olyan fogódzónk (teendőlista formájában), mellyel felvehetjük a harcot e belső visszahúzónkkal. Naponta tehetünk azért, hogy felismerjük és tettre serkentsük a bennünk lévő harcost, hogy új szokásokat alakítsunk ki, és régieket csiszoljunk, tökéletesítsünk. A legjobb, ha ilyenkor naplót is vezetünk, melyben lejegyezzük az érzéseinket, gondolatainkat, és segítségével később felmérhetjük azt, hogy milyen fejlődési szakaszokon mentünk át ebben a folyamatban.

Miért éppen 30 nap? A European Journal of Social Psychology folyóiratban megjelent egy tanulmány, mely szerint annak érdekében, hogy egy 18 és 254 nap közötti időszakasz szükséges egy újonnan bevezetett szokás automatikussá válásához. Az igazi kihívás a rossz bevésődések kiigazítása (pl. egészséges életmódra való átállás), ezért ha megfogan bennünk a változtatás igénye, akkor érdemes azonnal élni a lehetőséggel – hogy képletesen élve azt mondhassuk, addig ütjük a vasat, amíg meleg. A terv kialakítását követően a következetesség is alapvető – pl. olyan aprónak tűnő mindennapi dolgok esetében, mint a fogselyem használata, vagy a napot napra hangoló meditációval indítjuk.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...