2022.07.04. 17:48:26 7955 242

Kihagyhatatlan nyári családi programok
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A nyár a családi programok és a nagy kirándulások, élményszerzések évszaka. Pihenés, kalandozás, fürdés és hatalmas evések. Grill partik és túrák. Választani sem igazán tudunk a rengeteg ajánlat és lehetőség közül. A bőség zavarában olykor el is tudunk veszni, és jobb híján marad a megszokott nyaraló, vagy strand, pedig mennyi, ennél sokkal izgalmasabb aktivitást is kipróbálhatnánk. Szemezgettünk az ötletekből, és úgy gondoltuk felrázunk benneteket egy kicsit. Találtunk néhány olyan, extrémnek ugyan nem mondható, de izgalmas kipróbálni valót, ami a családi hétköznapokat biztosan fel fogja dobni.

Családi kajakozás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Családi kajakozás

Bicikli túra. Rendkívül sokan pattannak bringára nyáron. Az utóbbi években a tavaink körül egyre több helyen épültek bringautak. Több kölcsönző is működik, ezért nem kell attól tartani, hogy beszerzünk egy pár kerékpárt a családnak, amit soha többet nem fogunk használni. Egyszer érdemes kipróbálni, kölcsönzött bringákkal, hogy mennyire ragad minket magával ez a tevékenység. Amire itt azonban nagyon kell vigyázni, az az, hogy extrém terhelést jelent a szervezet számára a biciklizés ekkora hőségben. Nagy melegben ezt a sportot inkább mellőzzük és semmiképp se próbáljuk ki, ha nem vagyunk elég jó kondiban. Ha biciklivel indulunk útnak, legyen mindenkin sisak, megfelelő ruházat, védőfelszerelés. Elengedhetetlen a nagy mennyiségű víz fogyasztása útközben. Minden alkalommal figyeljünk oda arra, hogy megálljunk pihenni és ne terhelje túl magát senki.

Kajak- vagy kenu vízitúra. Nagyon jó sport és igazán pihentető szórakozás. Semmi sem lehet jobb a vízen ringatózásnál és a természet csendjénél, ami ilyenkor körülvesz bennünket. Gyakorlott vízitúrázók erről órákig tudnának mesélni. Aki viszont most kezdené, annak néhány jó tanácsot adunk. Semmiképp se egyedül vágjunk neki. Még akkor sem, ha több családdal indulnánk útnak. Mindenképp olyan csapathoz, túravezetőhöz csatlakozzunk, akik már nem először csinálják ezt és ismerik a folyóvizeinket. Megfelelő felszerelés nélkül se jusson eszünkbe vízre merészkedni.Ez rendkívül veszélyes. Különösen gyermekek esetében arra is nagyon oda kell figyelni, hogy a még úszni nem jól tudó gyermekek nehogy vízbe kerüljenek mellény nélkül.

Vitorlázás. Ez az én egyik kedvencem. Mindenkinek csak ajánlani tudom. Amellett, hogy imádom a vizet, ez rendkívül jó sport is, megtornáztatja az embert, ha nem csak ücsörög, de egy hajó irányítását meg is szeretné tanulni. Az egész család részt vehet benne. Nem túl megterhelő és rendkívül élvezetes szórakozás. Itt is vigyázni kell néhány alapvető dologra, vannak szabályok, amelyeket be kell tartani, de tény, hogy nem balesetveszélyes. Kicsit tengeri beteg tud lenni tőle az ember, ha sok időt tölt először a vízen, de ígérem élvezni fogjátok, hamar hozzá lehet szokni. Ki ne hagyjátok.

Quad túra. Ez viszont elég extrém kaland, főleg így nyáron, kánikulában. A születésnapomra kaptam egyszer egynapos túrát a férjemtől. Én imádtam. Az tény, hogy ide már csak kamaszokkal induljunk. A kisebb gyermekek számára ez még veszélyes játék. Felnőtteknek is komolyan oda kell figyelni, mert felborulhatnak. Ha betartjuk a túravezető utasításait, és van sisakunk, védőfelszerelésünk, akkor nem lehet nagy gubanc. Az élmény megfizethetetlen. Én le sem szálltam a quadról délelőtt 11 és este 7 között, annyira élveztem. Nyilván hosszabb pihenőkre is megálltunk, mert elég nagy területet jártunk be, míg minden látványossághoz eljutottunk. Megérte. Mindenki próbálja ki, aki nem szeret unatkozni.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...