2017.05.21. 08:31:30 13457 334

Kezdődhet a befőzés? – Készíts rebarbara lekvárt!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Lassan itt a befőzési szezon, ideje kicsit „ráedzeni” erre az időszakra! Ha szereted a hagyományos ízeket, a finom lekvárokat, de azért vágynál már némi változatosságra, mindenképpen készítsd el ezt a finom rebarbara lekvárt! Különleges, ízletes és egyszerűen elkészíthető! Kell ennél több?:-)

Rebarbara dzsem - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Rebarbara dzsem

Mind a 10 ujjadat megnyalod majd ezután a finomság után, úgyhogy vágj is bele azonnal. Ám előtte még azért szerezd be ezt a néhány hozzávalót!:-) Aztán meg hajrá!:-)

Ami a rebarbara lekvárhoz kell

Hozzávalók:

  • 1 kg rebarbara

  • 1 csomag vaníliás cukor

  • 1 csomag 1:1-es befőzőcukor

A rebarbarát hámozd meg és szeld kis darabokra. Pürésítsd és keverd össze a befőzőcukorral. Hagyd állni minimum 6 órát, de inkább 1 éjszakát, így a reberbara szépen levet ereszt. Add hozzá a vaníliás cukrot is. Ha letelt a „pihenőidő”, forrald fel az egészet. Figyelj a befőzőcukor leírására, az alapján készítsd a lekvárodat! Nagyjából 5 perc elteltével készíts zselépróbát! Tegyél egy is lekvárt egy tányérra, és nézd, hogy megdermed-e? Ha még nem, főzd még néhány percig. Ha kész, töltsd a lekvárt üvegekbe. 5 percig tartsd az üvegeket fejjel lefelé, majd indulhat a tárolás! Vagy a kóstolás!:-)

Forrás: brigitte.de

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...