2022.02.21. 11:00:05 7885 271

Keveset aludtál? – Így légy fitt másnap!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Megvan az esti rituálé, egy nagy bögre nyugtató gyógyteát is felhörpöltél már, a kütyüket is kiiktattad a hálószobából, mégsem hozza az éj azt a könnyű álmot? Ha rendszeresen előfordul ez Veled, érdemes a végére járnod, hátha egészségügyi oka van. Ha csak alkalmanként, akkor van néhány tippünk, hogy elkerüld a másnapi zombi állapotot.

Fáradtság - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Fáradtság

Mert bizony, egy nyugtalan éjszaka után nem könnyű a következő munkanapot átvészelni, de szerencsére, néhány ügyes ötlettel friss lehetsz ilyenkor is.

Pezsdítsd fel a vérkeringésed!

Ezt kétféle módon is megteheted!

Nyomás zuhanyozni!

A legjobb lenne a hideg vizes, de kinek van kedve mondjuk télen, akár csak egy percre is a hideg víz alatt ácsorogni? Ezért, kezd meleg vízzel, majd fokozatosan hűtsd a vizet, és a zuhanyzást zárd hideg vízzel. Ha nincs időd egy gyors zuhira, mosd meg az arcodat hideg vízzel!

Egy jó masszázs magadtól?

Hogy vérkeringésed felpörögjön, szerezz be egy száraz, vagy masszírozó kefét, amivel a nehezebb napokon átmasszírozhatod magad, hogy vérkeringésed felélénküljön, a méreganyagok könnyebben távozzanak szervezetedből, ezáltal energikusabb, fittebb legyél.

Amikor még fontosabb a folyadékbevitel!

Nem lehet róla eleget papolni, hogy mennyire fontos a napi folyadékbevitel. Kialvatlan állapotban talán még fontosabb! Segíthet a koncentrációs képesség javításában, illetve testünk természetes funkcióinak javításában.

Irány a levegő!

Egy kisebb, vagy nagyobb séta napközben bármikor jót tesz, pláne akkor, ha előző éjszaka keveset aludtál. Ha teheted, napközben menj ki a levegőre néhány percre, és szippants nagyokat a tiszta, friss levegőből.

A reggeli még mindig a legfontosabb étkezés!

Hogy a kevés alvás ellenére jól induljon a reggel, jól teljen a nap, fontos odafigyelned, mit fogyasztasz reggelire! Vagyis arra is, hogy ne hagyd ki ezt az étkezést! Kávé helyett kortyolgass zöld teát. Egy gyors szendvics pedig nem tölt fel egész délelőttre energiával, úgyhogy jöhetnek az egészségesebb alternatívák: egy finom turmix, egy tál müzli, vagy esetleg sonka, tojás, szigorúan teljes kiőrlésű, akár gluténmentes pékáruval.

Ha teáztál is…

Ha a reggeli folyadék tea volt, mondjuk fekete- vagy zöldtea, akkor a filtereket dobd be negyed órára a hűtőszekrénybe, majd ha kellően lehűltek, helyezd őket a szemedre, hogy a filterekben lévő koffein megtegye áldásos hatását. Vagyis felpörgesse a vérkeringésed, életet leheljen fáradt szemeidbe. Csak néhány perc, és máris frissebbnek, fittebbnek látszódhatsz majd.

Forrás: miss.at

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...