2021.10.14. 17:29:00 7643 251

Készíts házilag fűszerkeveréket sütőtökös süteményeidhez!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Túl intenzívnek találod a készen megvásárolható sütőtökös fűszerkeveréket? Vagy tetszik az íze, de sajnos elfelejtettél új csomaggal beszerezni belőle? Bármiért is legyen sürgősen szükséged rá, néhány minden kamrában megtalálható fűszer segítségével kikeverheted a saját házi fűszerkeverékedet is!

Fűszerkeverék sütőtökös pitéhez - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Fűszerkeverék sütőtökös pitéhez

Az őszi gyümölcskenyér és a sütőtökös pite sem ér túl sokat a megfelelő ízesítés nélkül: a megfelelő fűszerek azok, amik életre keltik az ízeket! A fahéj és a gyömbér elengedhetetlen az őszi sütemény receptek elkészítésénél. Na de mi kell még a tökéletes sütőtökös pite fűszerkeverékébe?

“Sütőtökös pite” fűszerkeverék

Hozzávalók:

Fahéj
Gyömbér
Szegfűszeg
Szegfűbors
Szerecsendió

Az arányok opcionálisan változtathatók:

A klasszikus ízű őszi fűszerkeverékhez a fahéjból háromszor annyit használj, mint a többi összetevőből. Azokból pedig ugyanannyit mérj ki. A hozzávalókat összeöntjük és addig keverjük egy kis tálban, ameddig tökéletesen el nem keverednek egymással.

Aki karakteresebb ízvilágot szeretne elérni, nyugodtan csempésszen a keverékbe egy csipetnyi csillagánizst vagy kardamomot. A fűszeresebb ízeket kedvelők használjanak egyenlő arányban a fahéjat és a gyömbért, fele annyi kell a szegfőborsból és a szegfűszegből, míg negyedannyi a szerecsendióból.

Tipp: Ha az alap hozzávalókból elhagyod az őrölt gyömbért, máris tökéletes fűszerkeveréket kapsz a csodás ízű és illatú almás pitédhez!

A sütőtök pités fűszerkeverék tárolása:

A megmaradt keveréket légmentesen záródó edénykében kell tárolni, így száraz helyen akár 2 évig is elállhat, ha friss fűszerekből készítetted. (Habár az őrölt fűszereket a maximális ízhatás érdekében ajánlott háromhavonta lecserélni a kamránk polcain.)

Forrás: www.purewow.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Egyszerű, friss spárgából készült tavaszi ínyencség

Kissé korábban, mint szokott, de a meleggel együtt beköszöntött a spárgaszezon is. A spárga egy rendkívül népszerű tavaszi zöldség, melyet nemcsak finom íze, hanem kiemelkedő tápértéke miatt is kedvelünk. Ez a recept egy egyszerű, mégis ínycsiklandó módja annak, hogy élvezhessük a spárga friss, természetes ízét, miközben egy kis fokhagymával és sajttal még gazdagabbá tehetjük az élményt.

Mert a tökéletes tükörtojás igenis létezik! – Íme a titok!

A tojást sokféleképpen készíthetjük el, ezáltal lehet belőle finom reggeli, gyors vacsora, vagy a „mit főzzek ma?” kérdést megoldandó villámebéd. Ott van szinte minden ételükben, legyen szó főfogásról, desszertről, vagy éppen levesről. Az elkészítési módját illetően pedig mindenkinek más a kedvence.

Egytálétel csirkemellből, ahogy a katalánok készítik

Élénk, folyamatosan pezsgő életünk forgatagában igyekszünk mindent megtenni annak érdekében, hogy ez a tempó ne éreztesse negatív hatásait az ételeink minősége tekintetében. Nem csoda hát, hogy az egytálételek újra nagy népszerűségnek örvendenek, mégpedig világszerte, mivel egyszerűen elkészíthetők, ízletesek és egészségesek is. Legyen szó ebédről vagy vacsoráról, mindenképpen hálás megoldást kínálnak, ha jóízű receptekkel, kiadós és változatos ételekkel szeretnénk megörvendeztetni a szeretteinket vagy vendégeinket.