2021.10.14. 17:29:00 7645 251

Készíts házilag fűszerkeveréket sütőtökös süteményeidhez!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Túl intenzívnek találod a készen megvásárolható sütőtökös fűszerkeveréket? Vagy tetszik az íze, de sajnos elfelejtettél új csomaggal beszerezni belőle? Bármiért is legyen sürgősen szükséged rá, néhány minden kamrában megtalálható fűszer segítségével kikeverheted a saját házi fűszerkeverékedet is!

Fűszerkeverék sütőtökös pitéhez - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Fűszerkeverék sütőtökös pitéhez

Az őszi gyümölcskenyér és a sütőtökös pite sem ér túl sokat a megfelelő ízesítés nélkül: a megfelelő fűszerek azok, amik életre keltik az ízeket! A fahéj és a gyömbér elengedhetetlen az őszi sütemény receptek elkészítésénél. Na de mi kell még a tökéletes sütőtökös pite fűszerkeverékébe?

“Sütőtökös pite” fűszerkeverék

Hozzávalók:

Fahéj
Gyömbér
Szegfűszeg
Szegfűbors
Szerecsendió

Az arányok opcionálisan változtathatók:

A klasszikus ízű őszi fűszerkeverékhez a fahéjból háromszor annyit használj, mint a többi összetevőből. Azokból pedig ugyanannyit mérj ki. A hozzávalókat összeöntjük és addig keverjük egy kis tálban, ameddig tökéletesen el nem keverednek egymással.

Aki karakteresebb ízvilágot szeretne elérni, nyugodtan csempésszen a keverékbe egy csipetnyi csillagánizst vagy kardamomot. A fűszeresebb ízeket kedvelők használjanak egyenlő arányban a fahéjat és a gyömbért, fele annyi kell a szegfőborsból és a szegfűszegből, míg negyedannyi a szerecsendióból.

Tipp: Ha az alap hozzávalókból elhagyod az őrölt gyömbért, máris tökéletes fűszerkeveréket kapsz a csodás ízű és illatú almás pitédhez!

A sütőtök pités fűszerkeverék tárolása:

A megmaradt keveréket légmentesen záródó edénykében kell tárolni, így száraz helyen akár 2 évig is elállhat, ha friss fűszerekből készítetted. (Habár az őrölt fűszereket a maximális ízhatás érdekében ajánlott háromhavonta lecserélni a kamránk polcain.)

Forrás: www.purewow.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...