2018.10.08. 11:02:28 12926 350

Készítettél már levest vörös káposztából? – Most fogsz!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ha vörös káposzta, akkor nem feltétlenül egy ínycsiklandozó leves jut az eszünkbe. Mert ezt a káposztafélét inkább párolva fogyasztjuk, húsok mellé. Esetleg salátaként. De semmiképpen sem levesként. De ha lejjebb görgetsz, mindez megváltozik majd!:-)

Vöröskáposzta - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Vöröskáposzta

Mert egy nagyon finom leves receptjére bukkantunk, aminek az elkészítését kár lenne kihagyni! Íme!

Vöröskáposzta leves gyümölcsökkel

A hozzávalók listáját itt találod:

-40 dkg vöröskáposzta

-10 dkg burgonya

-8 dl zöldséges alaplé

-2 dl vörösbor

-2 db bio-narancs

-10 dkg hagyma

-2 dkg friss gyömbér

-2 db savanyú alma

-3 evőkanál olívaolaj

-1 teáskanál őrölt koriander

-1 evőkanál gyümölcsecet

-3 dkg vaj

-2 evőkanál akácméz

-fél teáskanál fahéj

-só, bors

-3 szelet toastkenyér

A hagymát finomra kockázzuk. A káposztát félbe vágjuk, a torzsáját kiszedjük, és körülbelül fél centiméteres csíkokra szeljük. A burgonyát szintén meghámozzuk, és nagyobb szeletekre vágjuk. Egy edényben felhevítjük az olajat, és üvegesre pirítjuk rajt a hagymát. Ehhez mehet a káposzta és a burgonya, és néhány percig ezt is dinszteljük. Közben meglocsoljuk a vörös borral, és hagyjuk kicsit főni. Felöntjük az alaplével, és lefedve, nagyjából 25 percig, közepes lángon főzzük. Míg főnek a zöldségek, meghámozzuk az egyik narancsot, és a fehér héjat teljesen eltávolítjuk. A gyümölcshúst kivágjuk az elválasztó hártyák közül. Kinyomkodjuk a maradékból a levet, és egy kis edényben felfogjuk, körülbelül fél dl jön majd össze. A másik narancs levét teljesen kinyomkodjuk, a másikhoz adjuk. Közben a gyömbért is megpucoljuk, finomra szeljük. Az almát negyedeljük, kimagozzuk, nagyobb darabkákra szeljük. Ha már 20 perce forr a káposztás „lé”, hozzáadjuk a gyömbért, almát, narancslevet, és még 5 percig főzzük. Ha minden puhára főtt, egy botmixerrel pürésítjük, a fűszerekkel, ecettel, mézzel ízesítjük. Tegyük rá a fedőt, és tartsuk melegen a levesünket. Most jön a „levesbetét” elkészítése! A tosatkenyér héját eltávolítjuk, és körülbelül 1 cm-es kockákra vágjuk. A vajat egy serpenyőben felforrósítjuk, hozzáadjuk a fahéjat és összekeverjük. A kenyérkockákat közepes lángon, folyamatos kevergetés közben megpirítjuk. Ha kész, le is vesszük a tűzről. A levest előmelegített tányérokba töltjük, és a narancsszeleteket a tetejére tesszük. A „levesbetétet” mellé kínálva szervírozzuk.

Forrás: essen-und-trinken.de

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...