2022.09.28. 12:05:00 5905 212

Kész a lecke? Legyen közös időtöltés a jutalom!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az ébresztőóra szeptember elseje óta korábban csörög, hogy időben odaérjen a család az iskolába és a munkahelyre. De mi van azután, amikor a csengő a napi iskolaidő végét jelzi? A megoldandó házi feladaton és az elvégzendő házimunkán kívül van egyéb (közös) elfoglaltságotok?

Tanulás utáni mókázás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Tanulás utáni mókázás

Próbáljunk meg kreatív időbeosztást készíteni egy naptár segítségével a legszórakoztatóbb tevékenységek közül válogatva. Nem meglepő módon egyszerűbb minőségi időt tölteni a fiatalabb kisgyerekekkel, azonban a tiniket is rá lehet venni a szülőkkel közös - beszélgetésindító és emlékezetes - tevékenységekre.

  1. Évszakfüggő nassolás (egy nehéz nap után): Forrócsoki, gofri, fagyizás? Melyik gyerek mondana erre nemet? Közben még a legzárkózottabb tinihez is könnyebb közelebb kerülni.

  2. Hobbihoz vagy kedvenc sorozathoz köthető társasjáték játszása, hogy a kikapcsolódás ne a mobiltelefon nyomkodásában merüljön ki.

  3. A házi feladat elvégzése után közös vacsorafőzés. Lessetek el újabb és újabb recepteket az aktuális főzőműsorokból!

  4. Kérdezz-felelek percek, amikor a gyerekek tabuk nélkül érdeklődhetnek a világ dolgairól vagy a szüleikről.

  5. Közös emlékalbum készítése az aktuális tanévről: A szabadon dekorálható könyvbe vicces pillanatok, elszólások és a családtagokkal történt fontos események is rögzíthetők. Az alapfelszerelés a következő: jelölőfilcek, színes post-it, fényképek, ragasztó, azonban belépőjegyek, karszalagok is beragaszthatók emlékként!

  6. Lefekvés előtt nagyon jó móka lehet egy régimódi párnacsata! Azokra a napokra érdemes választani, amikor a gyerekeket le kell fárasztani az alváshoz.

  7. Válasszatok közösen nézhető sorozatot! Tele vannak a streaming szolgáltatók gyerekeknek és kamaszoknak szóló filmsorozatokkal, amiket azért is érdemes velük néznünk, hogy át tudjuk beszélni velük a saját korosztályukat érintő problémákat.

Forrás: www.hopeforwomenmag.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...