2018.06.10. 10:51:08 11083 350

Kertészkedj okosan! – Hibák, amiket ne kövess el kertészkedés közben
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Még a legnagyobbak is tévedhetnek! Így van ez az élet minden területén! A legtapasztaltabb háziasszony is követhet el egyszer-egyszer kisebb vagy nagyobb konyhai bakit, és az évek óta a kertjét szépítgető hobbikertész is hibázhat. Ám utóbbiak esetében nem árt óvatosnak lenni, nehogy a környezetünk bánja…

Kerti eszközök - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Kerti eszközök

Vagy akár a mi egészségünk lássa kárát egy baklövésünknek. Úgyhogy, lelkes és kevésbé lelkes kertészpalánták, ezekre ügyeljünk kertünk ápolása során!

Csináld magad, ne bízd a gépre!

Te is használsz lombszívót! Akkor inkább térj vissza a gereblyézéshez! Ezzel nem csak felesleges energiát használsz, hanem a szívó felszippantja az amúgy igenis hasznos, ám rendkívül apró állatkákat!

Etesd a madarakat, de…

… vannak szabályok, amikre érdemes odafigyelni. Többek között az számukra választott ételek, magvak minősége is fontos. A nekik szánt madáretető, madárház formája, nagysága sem mindegy. Habár a tél még igencsak messze van, a témával kapcsolatban informálódhatsz akár nálunk is itt, itt és itt.

Ne pazarolj!

Öntözni kell, nincs mese! De nem mindegy, hogy mivel? Biztos, hogy mindig a kerti csapot kell használni, és ezzel a drága (most nem csak a pénzbeli értére gondolok!) vizet pazarolni? Öntözésre kiváló a nagy hordókban, edényekben összegyűjtött esővíz is!

Az sem mindegy, mikor!

És ugye azzal is tisztában vagy, hogy öntözni a reggeli és az esti órákban a legideálisabb?

Csakis a természetes!

Amint megjelennek az első kártevők, gyomok a kertben, máris elő valamilyen mesterséges szerrel, és már fújod is őket? Nem valami jó választás! Ezzel károsíthatod a talajt, így a benne lévő talajvizet, és akár a saját egészséged is. Szavazz inkább a természetes (ám nem biztos, hogy egyszerűbb) módszerre! Szóval, irány gyomlálni, és készíts természetes permetező szereket.

Az olcsó lehet, hogy drágább!

Ugyan nagyon csábítóak a különböző szupermarketek, óriás kertészetek színes, változatos és olcsó virág és dísznövénykínálata, egy tanulmány szerint ezeket nagy százalékban olyan növényvédőkkel permetezik, amelyek életveszélyesek a Föld amúgy is veszélyben lévő, az adott helyen élő méhállományára! Gondold meg, szívesen támogatnál-e egy ilyen dolgot?

Válaszd a helyit!

Ha már támogatás, inkább vásárolj helyi, kisebb kertészetekből, ahol nem áll fent a veszélye annak, hogy ilyen területekről szerzik be az általad kiválasztott növényt.

Próbáltad már a komposztálást?

Akkor ideje elkezdened? Gyárts magad a növényeid számára a „műtrágyát”, vagyis a komposztot, humuszt! Kerüld a boltban vásárolható, valóban mű, valóban vegyszeres műtrágyákat - nem biztos, hogy a növényeid is szeretni fogják, de a talaj, amibe belekerül, az biztos nem!

Forrás: brigitte.de

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...