2018.01.06. 17:18:18 13668 501

Madarak a kertünkben
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Télen elvileg hideg van. Arról nem is beszélve, hogy – elvileg megint – a hó is befed mindent. Ilyenkor összeszoruló gyomorral – főleg, ha városi lányok vagyunk – gondolunk szegény kis énekesmadarainkra a kertben, és azonnal jönnek gyermekkori reflexeink, hogy tegyünk ki madáretetőt.

Téli madáretető - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Téli madáretető

Ugyan most sem igazi tél, sem igazi hó (hó, ugyan…mi az?!) nincs egyelőre, de ettől függetlenül érdemes gondoskodni némi eleséggel a kertünkbe röpdöső csicsergőknek.

Hogyan is csináljuk

Semmiképpen ne tegyük a földre a madaraknak szánt táplálékot. Túl azon, hogy elmossa eső, sár, nem hiányzik, hogy egyéb állatok a végére járjanak. Ráadásul az sem hiányzik nekünk, hogy a földön csipegető madarak között a macskák vágjanak rendet. Szóval akasszuk csak fel a fára, amit nekik szánunk.

Kis házikó, nagy házikó

Ha madáretetőre gondolunk, legtöbbször a klasszikus házikó formájú etető ugrik be rögtön, rengeteg variációban lehet is kapni bármilyen barkácsboltban, lakberendező egységben. Otthon is végtelenül egyszerűen összeüthetjük, ha van hozzá faanyag, fahulladék. A vélemények mondjuk megoszlanak az ilyen típusú etetőkkel kapcsolatban, és saját szemünkkel is láthatjuk amúgy, ha verébsereg özönli el az objektumot, másodpercek alatt „kipacsálják” a magokat a földre. Mintha fürdenének benne.

Éppen ezért sokan kedvelik a flakon formájú madáretetőt, amit szintén sok helyen lehet kapni, és a fenekére fordítva felfüggesztve automatikusan adagolva a nyílásán keresztül a táplálékot. Igaz, közel sem olyan romantikus látvány, mint a kis házikócska.

Szintén egyszerű és praktikus megoldás a készen vásárolható faggyúgolyó benne mindenféle maggal, hálóba csomagolva. Ennél a hálónál fogva lehet aztán felakasztani, és utána figyelni a madarakat, ahogy rászállnak csemegézni.

Tegyünk ki nekik

A kenyeret felejtsük el, de nagyon és vele együtt lehetőség szerint az összes „házi” maradékot. Az olajos magvak azok, amiket a madarak legnagyobb részének büntetlenül kitehetünk, tökmag, napraforgó, lenmag, stb., és a már említett előre csomagolt faggyúgolyócska.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában