2017.12.18. 13:05:15 12291 382

Madáretetési kisokos – Ne csak gyönyörködj bennük, inkább segíts hatékonyan!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A lakott területek parkjaiban és udvaraiban télen is mintegy 50 madárfaj fordul meg élelem után kutatva, többnyire énekesmadarakról van szó. Te is megkönnyítheted nekik a túlélést!

Téli madáretető - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Téli madáretető

Korábbi cikkünk tanácsait is követheted: Így etesd a madarakat télen!

További hasznos információval pedig itt szolgálunk:

  1. A legfontosabb szabály: Csak akkor etess, ha következetesen egész télen folytatni fogod! Főként a legkisebb termetű, már odaszoktatott madárfajokat hozhatod ezzel nehéz helyzetbe, mivel a fagyos éjszakákat már nem élnék túl tartalékok nélkül. Ha előre tudod, hogy abba kényszerülöd hagyni a téli etetést, fokozatosan csökkentsd a kitett adagokat, hogy a madarak hozzá szokhassanak az új helyzethez.
  2. Nincs etetés itatás nélkül! Ahogy nekünk, embereknek, úgy a madaraknak is szükségük van a folyadékpótlásra még a hidegebb időkben is. Ez folyamatos odafigyelést igényel, hiszen a befagyott vízből a szárnyas kis cimboráink sem képesek inni.
  3. Boltit vagy házit? A nagyobb élelmiszer láncok polcain többféle madáreleséget találhatsz, de ezek tartalmát gondosan ellenőrizni kell, mielőtt a madáretetőbe kerülnek. Ha bizonytalan vagy a megfelelőségükben, akkor kínálj inkább helyettük néhány gerezd almát, tört diót vagy pintyeleséget.
  4. Gondolj a rovarevő madarakra is! Az alapeleségnek számító magvak mellett a rigók és más rovarevők számára fűszermentes vízben főtt rizs, zöldségek és tészta kerülhet a madáretetőkbe. Csontkukacot pedig tilos adni nekik!
  5. Meddig célszerű etetni? A szakemberek szerint bőven elég maximum április közepéig etetni a madarakat, de az aktuális tavaszi időjárási viszonyokat és a növények ébredezését figyelembe véve korábban is felhagyhatsz vele.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...