2022.06.15. 09:20:00 7989 254

Kényeztető rituálék a legigénybevettebb porcikáink számára
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A hirtelen időjárásváltozások és a meleg időjárás hamar eltikkaszthatnak mindenkit, és hiába a várt napsütés, energiaszintünk a béka feneke alatt lehet. Nem csak a kilátásba helyezett nyaralás az, ami tarthatja bennünk a lelket! A túléléshez az öngondoskodás is hozzájárulhat.

Pár perc énidő - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Pár perc énidő

Az emberek nem egyetlen minőségben vannak jelen a mindennapjaikban, hanem többek között házastársi, szülői, és munkatársi szerepeket is betöltenek. A körülmények hatására pedig bárki lemerülhet. Hogy a nyaralásnak se úgy induljunk neki, mint egy kifacsart citrom, töltsük fel magunkat időnként pihentető vagy éppen frissítő kúrákkal! A legtöbbet otthon is megejthetjük.

Sugároztasd fel az arcod!

A körülöttünk élők az arcunkra figyelnek először, amikor találkoznak velünk, ezért sem hagyhatjuk, hogy arcbőrünk fakó legyen. A revitalizált bőr nyári barátja egy trópusi gyümölcsökkel felturbózott arcpakolás lesz: Ananász és papaya pépesítése után egy kevés mézet és joghurtot keverjünk a pakolásba, amit 10-12 percig hagyjunk hatni, mielőtt leöblítünk.

Kényeztesd a dolgos kezeidet!

A nagymértékben igénybe vett kézfejek fáradtságán senki sem csodálkozik, mégis kevesen gondolnak arra, hogy apró gesztusként kényeztető rituáléban részesítsék a kacsóikat. A havi, de akár heti bőrradírozás a kéz bőrének ugyanúgy jár, ráadásul közben még meg is masszírozhatjuk többé-kevésbé görcsös ujjainkat.
Gyógyír a kézfejnek:
Egy-egy evőkanál olívaolajat és kristály- vagy barnacukrot keverjünk össze egy teáskanál szőlőmag- vagy mandulaolajjal. A keveréket gyengéd és körkörös mozdulatokkal juttassuk fel a kézfejekre, majd néhány perc hatóidőt kivárva meleg vízzel mossuk le. Miután egy puha törölközővel szárazra töröltük a kezeinket, vigyünk fel egy tápláló kézkrémet a mozzanat megkoronázásaként.

Ápold a lábaidat kellő gondossággal!

Egész nap csak talpalunk és rohangálunk az intézni valóink után. Nem csoda, ha lábainkat fáradtnak, sőt elnehezültnek érezzük! Mielőtt beiktatnánk a jól megérdemelt pihenést - láblógatással - tegyük rendbe a talpunkat és a sarkunkat! Az ápolt lábfejek nem csupán szebben mutatnak a nyári lábbelikben, de hálásak is lesznek a gondoskodásunkért!
A zúzódások, gyulladások és izomfájdalmak enyhítésre levendulaolajjal, anélkül szimplán kényeztető maszkként használható a következő keverék:
Egy-egy arányban öntsünk össze tengeri sót, zabpelyhet és kukoricadarát. Adjunk hozzá annyi aloe vera gélt, hogy maszkszerű állagot kapjunk. A frissítő érzés érdekében szintén kerüljön bele néhány csepp borsmentaolaj. A kezünkre használt bőrradírhoz hasonlóan masszírozzuk be óvatosan a láb és a talp bőrébe a házi szérumunkat, majd néhány perc elteltével mossuk le.

Aki úgy érzi, hogy minden porcikájának elkel a kényeztetés, fürössze magát tejben és mézben! De ne képletesen, hanem igazából! A fürdő kellemes illatáról pedig kedvenc illóolajunk gondoskodjon!

Forrás: www.hopeforwomanmag.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...