2016.01.17. 11:19:30 7399 203

Kell ez Neked? – Ezért száműzd a mérleget otthonról!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az elején minden szépen indul. Örök barátságot kötsz vele, úgy érzed, hű társad lesz az utadon, segít majd, hogy elérd a célod. Megígéred, hogy rendszeresen felkeresed, ő pedig mindig őszinte lesz majd Hozzád. És ebből lesz majd a gond. Mert a mérleg mindig igazad mond… vagy mégsem?

Mérleg - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Mérleg

Mert meglehet, Te nagyon is szépen haladsz a diétáddal, életmódváltásoddal, nagyjából egészségesen táplálkozol, mozogsz eleget, valamiért a mérleg nyelve mégsem annyit mozdul, mint szeretnéd. És ha meg is moccan, a tükörben mégsem az a látvány fogad, amit szeretnél. Talán egy időre meg kellene szakítanotok a barátságot hol hű, hol kevésbé hű társaddal, a fürdőszobai mérleggel.

Szakíts, mert…

… csak stresszelsz a súlyod miatt

Ha néhány dekával többet mutat a mérleg, máris pánikba esel és eszeveszett kalóriaszámolgatásba kezdesz. Vagy ami még rosszabb: óriási lelkiismeretfurdalást érzel 2 kocka csoki elfogyasztása miatt. Pedig inkább arra kellene összpontosítanunk, hogy energikusak, életörömmel teliek legyünk.

… az ideális súly nem tesz boldoggá

Míg az elején a súlyod miatt idegeskedsz, egy idő után rájössz, hogy valójában nem az számít, mennyit mutat a mérleg, hanem az, mit látsz a tükörben. Ha egészségesen táplálkozol, mozogsz, az előbb vagy utóbb meghozza a kívánt és látványos eredményt. A ruhaméreted változása sokkal többet jelent majd. Ha a ruháid kényelmesebben, jobban állnak rajtad, eszedbe sem fog jut egy-egy vigasz süti vagy csoki. Ám az is igaz, hogy ha valamivel kevesebbet mutat a mérleg, hajlamosak vagyunk kicsit elengedni magunkat, lazítani a diétán, életmódon, úgy véljük, néhány edzést is kihagyhatunk… Aztán persze kezdődik minden elölről.

… inkább higgyünk a tükörnek, mint egy kijelzőnek

Meglehet, jól érezzük magunkat a bőrünkben, és ez meg is látszik rajtunk, a kisugárzásunkon. De a mérleg mégis mást, többet, esetleg kevesebbet mutat, mint szeretnénk. És akkor aztán vége mindennek! Ilyenkor inkább nézz tükörbe, és ha azt, vagy nagyjából azt látod, amit szeretnél, akkor ne foglakozz a mérleggel!

… a testünkön lévő zsír mennyiségét nem mutatja meg egy mérleg

Nem csökken a súlyod, pedig sportolsz? Nem lehet, hogy a kiegyensúlyozott táplálkozásnak és a rendszeres mozgásnak köszönhetően némi izmot növesztettél magadra? Van kifogásod az ellen, hogy formás és feszes legyen a tested, ám a kilóid száma ne csökkenjen? Ugye, hogy nincs. A mérleg csupán a súlyodat méri, a rajtad lévő zsírt, vagy izmot nem tudja megkülönböztetni. Ezért még egyszer: tükör!

… egy élettelen gép kezd el uralkodni feletted

Sokkal szabadabbnak érzed magad, ha felhagysz a napi súlyméregetéssel. Ne engedd, hogy egy gép átvegye feletted az uralmat és befolyásolja a kedvedet, magadhoz, a testedhez való viszonyodat.

Forrás: brigitte.de

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...