2016.01.17. 11:19:30 7436 203

Kell ez Neked? – Ezért száműzd a mérleget otthonról!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az elején minden szépen indul. Örök barátságot kötsz vele, úgy érzed, hű társad lesz az utadon, segít majd, hogy elérd a célod. Megígéred, hogy rendszeresen felkeresed, ő pedig mindig őszinte lesz majd Hozzád. És ebből lesz majd a gond. Mert a mérleg mindig igazad mond… vagy mégsem?

Mérleg - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Mérleg

Mert meglehet, Te nagyon is szépen haladsz a diétáddal, életmódváltásoddal, nagyjából egészségesen táplálkozol, mozogsz eleget, valamiért a mérleg nyelve mégsem annyit mozdul, mint szeretnéd. És ha meg is moccan, a tükörben mégsem az a látvány fogad, amit szeretnél. Talán egy időre meg kellene szakítanotok a barátságot hol hű, hol kevésbé hű társaddal, a fürdőszobai mérleggel.

Szakíts, mert…

… csak stresszelsz a súlyod miatt

Ha néhány dekával többet mutat a mérleg, máris pánikba esel és eszeveszett kalóriaszámolgatásba kezdesz. Vagy ami még rosszabb: óriási lelkiismeretfurdalást érzel 2 kocka csoki elfogyasztása miatt. Pedig inkább arra kellene összpontosítanunk, hogy energikusak, életörömmel teliek legyünk.

… az ideális súly nem tesz boldoggá

Míg az elején a súlyod miatt idegeskedsz, egy idő után rájössz, hogy valójában nem az számít, mennyit mutat a mérleg, hanem az, mit látsz a tükörben. Ha egészségesen táplálkozol, mozogsz, az előbb vagy utóbb meghozza a kívánt és látványos eredményt. A ruhaméreted változása sokkal többet jelent majd. Ha a ruháid kényelmesebben, jobban állnak rajtad, eszedbe sem fog jut egy-egy vigasz süti vagy csoki. Ám az is igaz, hogy ha valamivel kevesebbet mutat a mérleg, hajlamosak vagyunk kicsit elengedni magunkat, lazítani a diétán, életmódon, úgy véljük, néhány edzést is kihagyhatunk… Aztán persze kezdődik minden elölről.

… inkább higgyünk a tükörnek, mint egy kijelzőnek

Meglehet, jól érezzük magunkat a bőrünkben, és ez meg is látszik rajtunk, a kisugárzásunkon. De a mérleg mégis mást, többet, esetleg kevesebbet mutat, mint szeretnénk. És akkor aztán vége mindennek! Ilyenkor inkább nézz tükörbe, és ha azt, vagy nagyjából azt látod, amit szeretnél, akkor ne foglakozz a mérleggel!

… a testünkön lévő zsír mennyiségét nem mutatja meg egy mérleg

Nem csökken a súlyod, pedig sportolsz? Nem lehet, hogy a kiegyensúlyozott táplálkozásnak és a rendszeres mozgásnak köszönhetően némi izmot növesztettél magadra? Van kifogásod az ellen, hogy formás és feszes legyen a tested, ám a kilóid száma ne csökkenjen? Ugye, hogy nincs. A mérleg csupán a súlyodat méri, a rajtad lévő zsírt, vagy izmot nem tudja megkülönböztetni. Ezért még egyszer: tükör!

… egy élettelen gép kezd el uralkodni feletted

Sokkal szabadabbnak érzed magad, ha felhagysz a napi súlyméregetéssel. Ne engedd, hogy egy gép átvegye feletted az uralmat és befolyásolja a kedvedet, magadhoz, a testedhez való viszonyodat.

Forrás: brigitte.de

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Készítsünk otthon szappant

Ha a szappankészítésre hobbiként tekintünk, akkor többszörösen megtérülő örömben lehet részünk. Hiszen amellett, hogy a színek, illatok, állagok és formák tekintetében valóban csak a képzeletünk szabhat határt, és valahányszor egy-egy újabb változat elkészítésére szánjuk az időnket: éberen, frissen tartjuk a kreativitásunkat. Ráadásul otthon használt termékként megörvendeztethetjük a szeretteinket, pontosan tudván, hogy milyen összetevők lapulnak a szappanainkban. Ha pedig ünnep közeleg, úgy kedveskedhetünk családtagjainkat, barátainkat néhány személyre szabott példánnyal.

Konkrét célok nélkül nincs siker

Az élet célok nélkül olyan, mint a… és itt most mindenki behelyettesítheti a számára legszimpatikusabb hasonlatvariánsokat erre a kihagyott helyre. Azt már az önsegítő könyvek lapozásából és elszánt jegyzeteléséből, videókból, közösségi oldalakról és tréningekről tudjuk, hogy a sikeres élet elengedhetetlen elemei a célok. Mégpedig a konkrét célok. De miért is fontos kristálytisztán látni azokat?

Készülj a melegre ezzel a krémes epres-citromos desszerttel

Ebben a receptben nincsenek bonyolult lépések vagy szigorú szabályok. Csak egy adag friss eper, egy kis citrom, egy ma már bárhol megvásárolható olasz krémsajt és egy csipetnyi jókedv kell hozzá! Tehát vedd elő a kedvenc táladat, és készülj fel arra, hogy egy frissítő élményben lesz részed!