2018.02.12. 15:59:12 15414 444

Kedden van a palacsinta-nap! Te milyet sütsz?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ezer éve nem volt időm palacsintát sütni, de holnap bepótolom a hiányosságot! Tudniillik holnap húshagyókedd, ergo palacsinta-nap - egy angol-szász ünnep, amely a spájz zsírosabb tartalmát hivatott felhasználni még a nagyböjt előtt, amely az ezt követő hamvazószerdával kezdődik.

Palacsinta-nap - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Palacsinta-nap

Egyél palacsintát! De miért?

Hogy miért pont a palacsintát választották a spájz kiürítésére? Nos, ez igazán kézen fekvő, hiszen az édesen és sósan is fogyasztható univerzális ételhez éppen azok a dolgok kellenek, amelyeket a böjt alatt úgysem fogyaszthatnak a hívők. Tej, tojás és cukor, ezenkívül töltelékként mindenféle finomságot belekanalazhatunk a palacsintánkba, amelyet a elkövetkező 40 napban nem szeretnénk enni. Valljuk be, főként azok az ételek és alapanyagok kerülnek bele, amelyek kísértésbe ejtenének minket. Innen nézve valóban ideális választás a palacsinta húshagyókeddre, már megint milyen okosak ezek az angolok. :D

Bevallom töredelmesen nem tartok nagyböjtöt, de ezt a kis szimpatikus ünnepet már évek óta lelkesen ünneplem, így jó pár palacsinta recepttel rendelkezem, és a többségét már meg is osztottam veletek, így nem ismételném magam, inkább keresgéljetek a receptjeink között. Íme a PROAKTIVdirekt palacsinta-recept gyűjteménye:

Sós palacsinta receptek

Itt találjátok a sonkás-gombás, a bolognai és a rántott palacsinta receptjét>>

Palacsintatészták

Glutén mentes és hagyományos palacsintatészta recepteket találtok itt>> valamint egy csomó érdekességet az ételről.

Itt a banános palacsintatészta receptje>>

Különleges palacsinták

Ezen a linken palacsinta torta, amerikai palacsinta és fantasztikus töltelék recepteket találsz>>

Még 5 dolog, amiért érdemes szeretni a palacsintát

  1. Összehozza a társaságot, a családot: palacsintát együtt készíteni és aztán elfogyasztani csupa öröm, móka és kacagás!
  2. Tényleg nagyon univerzális: lehet reggeli, desszert és főétel is.
  3. Az egészséges étkezésnek is része lehet, hiszen gyümölcsök vagy zöldségek is kerülhetnek bele töltelékként.
  4. Viszonylag olcsó étel és egyszerű elkészíteni.
  5. Mindenki nagyon szereti! :)

Jó étvágyat és jó sütögetést!

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...